David: – Mitt triks er å være litt klein og bare spille på kleinheten. At det er gøy å være litt klein. Astrid: – Det funket på meg. Foto: Johannes Hellstrand Frøshaug

Hvilke sjekketriks fungerer på Øyafestivalen? – Noen blikk kan ikke misforstås

Amour på Øyafestivalen. Det er blikking, humor og dansing som gjelder.

Festivaler er en sjekkearena uten like, og mange tilbringer mer tid på å se på det motsatte, eller det samme, kjønn, enn på konserter. Men hva er de beste sjekketriksene? VårtOslo har tatt en runde inne på festivalområdet for å høre hvilke triks som fungerer.

De første vi møter er Jasmine og Anette fra Berlin:

– Vi har ikke fått tid til å sjekke opp noen ennå. Festivalen er så vidt i gang. Men min fremgangsmåte er utelukkende å gi blikk. Noen blikk kan ikke misforstås, sier Anette.

Jasmine og Anette fra Berlin: – Noen blikk kan ikke misforstås. Foto: Johannes Hellstrand Frøshaug

Cheesy sjekkereplikker

– Hva skjer så?

– Hvis blikket gjengjeldes, går jeg bort og introduserer meg selv. Samtalen fortsetter ofte med hva slags musikk man er her for å se, og så går det derfra. Jasmine tar ordet:

– Cheesy sjekkereplikker kan også funke.

– Som hva da?

– Du kan for eksempel gå bort til den du liker best og si: Det er mye folk her, men jeg synes du ser ut som den kuleste av dem alle.

Katarina: – Mitt definitive sjekketriks er å gi noen blikk, kanskje si hei, og spille sjenert. Foto: Johannes Hellstrand Frøshaug

Katarina:

– Mitt definitive sjekketriks er å gi noen blikk, kanskje si hei, og spille sjenert. Det har kun skjedd én gang at jeg gikk bort til en fyr og sa han var kjekk. Så blikking er den definitive måten, spesielt på konsert, da musikk kan overdøve prat.

– Gøy å være klein

David:

– Mitt triks er å være litt klein og bare spille på kleinheten. At det er gøy å være litt klein.

Astrid:

– Det funket på meg.

Jeg møter en gjeng i tidlig 20-åra. Andrea x2 og Tuva.

Andrea x2 og Tuva. – For meg er det utvilsomt å prøve å være morsom. Hvis han ikke prøver å være morsom tilbake, men heller blir stiv eller klein, da er det et dårlig tegn, sier Tuva. Foto: Johannes Hellstrand Frøshaug

– For meg er det utvilsomt å prøve å være morsom. Hvis han ikke prøver å være morsom tilbake, men heller blir stiv eller klein, da er det et dårlig tegn, sier Tuva.

– Øyekontakt og selvtillit

– Øyekontakt og selvtillit er alfa omega.

– Vi har egentlig samme meninger, så jeg skriver under på alt hun sier.

– For kjekke gutter: Ikke vær for selvhøytidelig. Det er bare teit.

– Å danse som en idiot pleier også å funke, sier Andrea.

På samme plen sitter Mie Olsen og Julia.

– Jeg føler at det går mye i blikk. Og Tinder. Men for eksempel i går jobbet jeg i baren, og da fikk jeg et blikk av en jeg likte. Jeg blikket tilbake. To blikk. Da er det åpenbart. Så begynte vi å prate, sier Mie.

– To blikk. Da er det åpenbart, sier Mie. Foto: Johannes Hellstrand Frøshaug

– Det andre blikket er greia, skyter Julie inn.

– Man kan også bare si noe som «så fine bukser». Hvis han er interessert, så har det ikke så mye å si hva du sier.

Blikking er viktig

– Men på dansegulvet er det ofte vanskelig å snakke, da må man danse.

– Blikking er det sentrale.

Men hva med for menn?

Jeg møter Einar, som på sin side ikke er singel.

– Jeg føler egentlig at det ikke er rett arena å sjekke på. Jeg møtte dama mi på studiet. Men om jeg skulle gjort det, så ville det nok vært ganske subtilt. Gjennom blikk og deretter en god samtale.

Einar: – Jeg føler egentlig at det ikke er rett arena å sjekke på. Jeg møtte dama mi på studiet. Foto: Johannes Hellstrand Frøshaug

Utstråle seksuell energi

Den single gjengen Geir, Sondre, Mads og Carlos sitter på sin side med helt andre erfaringer. De snakket åpenhjertig om sine triks:

– Jeg føler at det er viktig å kunne danse og utstråle en seksuell energi, sier Mads. De andre ler, men nikker.

– Men helt ærlig, så er det mye blikking, altså. Blikk er alt. Så fort man får et blikk nummer to, så er mye gjort. Samtale er ikke så viktig. Folk er ofte beruset og i godt humør, legger Sondre til.

Geir, Sondre, Mads og Carlos. – Jeg føler at det er viktig å kunne danse og utstråle en seksuell energi, sier Mads. De andre ler, men nikker. Foto: Johannes Hellstrand Frøshaug

– Humor er også viktig. Å ikke ta seg selv så høytidelig. Bare vær litt flåsete. Det er bedre enn å stå der rett opp og ned som en stokk.

Så om man skal konkludere med noe, så er blikking, humor og dansing, både når det kommer til menn og kvinner, det åpenbart det som gjelder. Hva samtalen handler om, og eventuelt fører til videre, får vel være opp til den enkelte.

Powered by Labrador CMS