Her er en oversikt over bandene du bør få med deg under Øya-festivalen i Tøyenparken. Foto: Øyafestivalen i Tøyenparken. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

En guide til Øyafestivalen: Disse artistene bør du få med deg

Øyafestivalen er underveis. Her er en liste over de største artistene under Øya og litt om hva som gjør dem verdt å få med seg.

Øyafestivalen er den den mest populære måten å avslutte festivalsommeren på. Øya tilbyr et bredt spekter av sjangere, kombinert med store headlinere. Det er en haug av artister å se, og det kan ofte være vanskelig å bestemme seg for hva og hvem man ønsker å prioritere.

Her er en liste over de største artistene og litt om hva som gjør dem verdt å få med seg.

Onsdag

Britiske James Blake er en multiinstrumentalist og låtskriver som i all hovedsak beveger seg i det elektroniske segmentet. Han spiller en blanding av basstung, elektronisk minimalisme, med elementer fra både pop og R&B. Han spiller på onsdag fra klokken 18:30.

Foto: Amanda Carlson

Britiske The Cure er et legendarisk pop/rock-band som neppe trenger introduksjon. Deres største hiter «Friday, I´m In Love» og «Just Like Heaven» er bare en brøkdel av deres nyskapende, melankolske, men samtidig fengende låter. De headliner onsdag fra klokken 20:45 og skal spille i to timer, den lengste konserten i Øyafestivalens historie.

Torsdag

Sigrid er Norges nyeste pop-sensasjon. Hun har høstet massiv respons for sitt sterke live-show. Hun ble for alvor kjent i USA da hun spilte på «Late Show With Jimmy Fallon» og «Late Show With Stephen Colbert». Hun spiller på torsdag fra klokken 18:45, og det er garanti for et bra sceneshow og god stemning.

Erykah Badu (US) er en Grammy-vinnende sanger og regnes som en av de mest innflytelsesrike R&B-artistene de siste 25 årene. Hun spiller fra klokken 19:50 på torsdag.

Tame Impala (US) har vært på hipsteres munn siden de ga ut debuten i 2010. Med sin miks av klassisk rock og psykedeliske og progressive elementer, har de også tatt resten av verden med storm. Både musikkinteresserte, anmeldere og den gjennomsnittlige musikklytter kan like bandet, noe som gjør at publikummet deres er bredt og stort. De headliner på torsdag fra klokken 21:30.

Foto: Amanda Carlson

Fredag

Svenske Cult Of Luna er et metall-band som implementerer elektroniske elementer. Her kan det både bli meget hardt og ikke hardt i det hele tatt. De er tatt med på lista for dem som liker litt tyngre musikk. I mine øyne og ører et av Sveriges aller råeste metall-band.

Svenske Robyn er, sammen med Röyksopp, kanskje Skandinavias mest anerkjente elektroniske aktør. Hun er kjent for å være delaktig i skrivingen av skivene sine og har en rekke hits på merittlisten. Hun headliner fredag fra klokken 21:30.

Unge Ferrari har blitt et slags fenomen de siste par årene og spiller pop-musikk for litt yngre generasjoner. Han spiller på fredag fra klokken 21:45, noe som gjør at man må velge mellom han og Robyn.

Lørdag

Karpe er Norges største hip hop-duo, og selger ut Oslo spektrum. Tekstene deres har blitt viden kjent for å være dypere enn den gjennomsnittlige hip hopen man hører på radio, ofte med politiske og hardtslående temaer. De headliner lørdag fra klokken 21:30.

Den siste artisten jeg vil trekke frem er det legendariske rockebandet Motorpsycho. For musikkinteresserte trenger de nok neppe en introduksjon, men for folk flest kan bandet kanskje ha blitt et av de man har hørt om, men aldri hørt på.

Øya er stedet for å oppdage nye artister og musikksjangre du ikke visste at du likte. Foto: Thea Leivestad

Motorpsycho er og blir landets mest unike rockefenomen. Trioen har alltid beveget seg inn og ut av musikalske komfortsoner, men hele tiden med sin egen sound og stil. De kombinerer det eksperimentelle med det fengende, det uventede med klare rockhistoriske referanser. Et band alle burde få med seg.

Da de spiller på lørdag fra 21:45, samtidig med Karpe, velger nok mange sistnevnte.

Øya natt

NB! Ikke glem Øyas nattklubbprogram, Øyanatt. Her blir det konserter og klubbkonsepter som holdes rundt omkring i Oslo etter at Tøyenparken stenger ved midnatt. Her blir det mulighet for å ta med seg den gode stemningen ut i natten.

Powered by Labrador CMS