Nils Lexerød (45) er ansatt som hovedtrener for Vålerenga fotball damer og skal ta opp kampen om å bli Nordens beste damelag.

Nils Lexerød (45) ny hovedtrener for Vålerenga fotball: – Den mest attraktive trenerjobben i norsk kvinnefotball

– Jeg trigges av planene klubben har for å bli den ledende kvinneklubben i Norden, sier Vålerenga Fotballs nye hovedtrener.

Publisert

Nils Lexerød (45) kommer fra stillingen som leder for topptrenerutdanning og kompetanseutvikling i Norges Fotballforbund, samtidig som han også har vært landslagstrener for Norges U23 landslag for kvinner.

– Jeg er veldig glad for å få mulighet til å trene en klubb som Vålerenga. I mine øyne er dette den mest attraktive trenerjobben i norsk kvinnefotball akkurat nå. Vålerenga er stor klubb der mange av forutsetningene for sportslig suksess er på plass, med en flott arena og landets beste supportere. Jeg trigges av planene klubben har for å bli den ledende kvinneklubben i Norden, sier han til Vålerenga fotball.

Drømmer om Champions League

45-åringen fra Halden trente Norges U19 landslag for kvinner i fem år, frem til 2019, og tok laget til fire EM-sluttspill. Før den tid har han vært innom ulike trenerroller i Kvik Halden og Sarpsborg 08 på herresiden.

Ifølge klubbdirektør Harriet Rudd var Lexerøds erfaring og kompetanse fra norsk og internasjonal kvinnefotball avgjørende for ansettelsen.

– Nils bringer med seg kjennskap til hvordan de beste klubbene i Europa tilrettelegger alle sider ved treningsprosessen og spillerutvikling. Med han ved roret vil vi kunne utvikle oss videre på disse områdene. Vi drømmer om Champions League spill, forteller Rudd.

Jakter på marginene

Klubbens nye hovedtrener begynner i jobben umiddelbart og planlegger nå sesongoppkjøringen som begynner mandag 10. januar.

Han tror veien til suksess ligger i de små detaljene.

– Sammen med resten av trenerteamet og spillegruppa skal jeg fra i dag og hver dag framover jakte de marginene som gjør at vi blir best i Norge, og etter hvert hevder oss internasjonalt.

Powered by Labrador CMS