Frogner Venstre ser for seg at deler av denne parkeringsplassen i Middelthuns gate blir omgjort til aktivitetspark for unge.

Venstre ønsker en aktivitetspark for unge vis-à-vis NHO-bygget ved Frognerparken

Frogner Venstre ivrer for en aktivitetspark for unge i Middelthuns gate ved Frognerparken. I dag er det parkeringsplass her.

Publisert

— Majorstua ligger sentralt, og det er mye ungdom i drift gjennom området. En aktivitetspark der vil kunne fange opp mange flere ungdommer enn bare bydelens ungdommer, sier Tore Wilken Nitter Walaker fra Frogner Venstre.

Langt flere enn normalt vil holde seg i Oslo i sommer, noe Frogner Venstre tror vil by på utfordringer i bydelen. De ønsker derfor å utfordre byrådet til å hurtigbehandle forslaget om en aktivitetspark, slik at man kan få dette på plass til skoleferien starter.

Mange unge i Oslo denne sommeren

— Det vil være mange flere barn enn normalt denne sommeren. Mange aktivitetstilbud vil være stengt, siden vi fortsatt driver med smittevern. Samtidig må vi åpne opp nye sosiale arenaer, mener Julianne Ferskaug, bystyrerepresentant fra Venstre.

Tore Wilken Nitter Walaker og Julianne Ferskaug utfordrer byrådet til raskt å gå inn for en aktivitetspark.

Andelen husstander med vedvarende lav inntekt øker jevnt og trutt i Oslo, så også i bydel Frogner. Bydelen ligger litt under gjennomsnittet i Oslo, men godt over det som er normalt i byer med over 50 000 innbyggere. Frogner bydel er også preget at stor inntektsforskjell blant sine beboere.

Mange unge mennesker som i utgangspunktet hadde fått seg noe å gjøre i sommer via Ung Jobb, ser nå at disse jobbene forsvinner under koronakrisen.

Omgjøring av parkeringsplasser ønskelig

Det er et faktum at Frognerparken tiltrekkes av ungdom fra andre deler av byen, spesielt i sommermånedene.

— Ungdommer kunne ha jobbet som aktivitører i en slik aktivitetspark. Aktivitører har også en viktig rolle i å dra med folk som vanligvis ikke er så aktive, påpeker Nitter Walaker.

— Omgjøring av parkeringsplasser til aktivitetsplasser er en ønskelig utvikling. Vi utfordrer byrådet til å ta saken umiddelbart, slik at noe kan stå ferdig til skolens sommerferie, sier lokalpolitikeren.

Parkeringsplassen det er snakk om ligger i Middelthunsgate, vis-a-vis NHO-bygget. Parkeringsplassen brukes av folk som skal besøke parken, men også av folk som jobber i nærheten.

Parkeringsplassen sett fra Middelthunsgate.

— Folk som jobber i området har god tilgang på offentlig kommunikasjon, parkeringshus og sykkelstier - de har ikke behov for denne parkeringsplassen, mener Ferskaug.

Lokale organisasjoner er positive

Blant organisasjonene som ivrer for en aktivitetspark er Tverga, en ideell og frivillig organisasjon som ble etablert i 2018 av Ungdom og Fritid og Oslo Skateboardforening.

Frognerparkens Venner har siden 1971 arbeidet for at parken skal være attraktiv for flest mulig brukergrupper. De har en dialog med bymiljøetaten om nye nye tiltak i parken.

Ifølge selskapet som laget skateparken ved Colosseum kino kan en midlertidig aktivitetspark settes opp på noen få uker.

Forslaget er foreløpig ikke behandlet av bydelsutvalget i bydel Frogner.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever.

Powered by Labrador CMS