Norwegian Wood 2009. Illustrasjonsfoto: Kim Erlandsen, NRK / Flickr
Norwegian Wood 2009. Illustrasjonsfoto: Kim Erlandsen, NRK / Flickr

Norwegian Wood fratatt pengestøtten fra Oslo kommune

Publisert

Den populære musikkfestivalen Norwegian Wood har fått nei på søknaden om driftsstøtte fra Oslo kommune i neste års budsjett.

– Dette er synd. Jeg forstår ikke beslutningen, sier Per Karsten Ims, styreleder og medeier i Norwegian Wood, til Dagsavisen.

For 2018 hadde festivalen søkt om to millioner i driftstilskudd fra Oslo kommune. På budsjettet, som ble lagt fram onsdag er Norwegian Wood innstilt med null i støtte.

Rot i regnskapet

Nå viser det seg at festivalen har overskredet fristen for å levere regnskap tre år på rad. Også i år søkte Norwegian Wood kommunen om driftstilskudd uten å ha levert godkjent regnskap for 2016 innen fristen.

– Norwegian Wood-festivalen fikk støtte for første gang i 2013, før min tid, for å komme seg over en kneik. Jeg oppfatter at støtten til Norwegian Wood har vært av en midlertidig karakter, og at det etter årets 25-årsjubileum kan være greit å gå tilbake til at festivalen klarer seg uten tilskudd fra kommunen, sier byråd for kultur, Rina Mariann Hansen til Dagsavisen.

Har tro på fremtiden

I fjor fikk festivalen utbetalt 750.000 kroner, selv om festivalen ble nedskalert fra tre dager i Frognerbadet til en kveld i Bjørvika.

Trass i mangelen på støtte, har styreleder Ims tro på festivalen: – Det blir Norwegian Wood til neste år. Vi ser optimistisk på festivalens framtid.

Powered by Labrador CMS