Oslo Frps toppkandidat Lars P. Solås sier hans egen oppførsel mot journalister på nachspiel var uakseptabel, og at han beklager.
Oslo Frps toppkandidat Lars P. Solås sier hans egen oppførsel mot journalister på nachspiel var uakseptabel, og at han beklager.

Lars P. Solås (Frp) om egen oppførsel på nachspiel: - Jeg skammer meg veldig og beklager på det sterkeste

— Episoden på landsmøtet er et sort hull for meg, og oppførselen som har blitt beskrevet er åpenbart fullstendig uakseptabel, sier Lars P. Solås (Frp) om nachspielet der han anklages for å fysisk ha gått løs på journalister.

Publisert

Fremskrittspartiets toppkandidat i Oslo ved høstens valg anklages også for å ha oppført seg verbalt truende mot journalister fra Nettavisen og Dagbladet.

Dagbladet har besluttet å ikke politianmelde saken, mens Nettasvisens redaktør Gunnar Stavrum sa en beslutning ennå ikke er tatt på hva hans avis vil gjøre.

— Oppførte meg hensynsløst

På sin egen Facebook-side går nå Lars P. Solås ut og beklager det som skjedde på nachspiel under Frps landsmøte på gardermoen for en drøy uke siden.

— Jeg har dummet meg ut. Under landsmøtet lørdag 29. april drakk jeg altfor mye og mistet kontroll over meg selv. På et nachspiel oppførte jeg meg hensynsløst mot flere journalister, skriver Solås.

Fremskrittspartiet har nå startet arbeidet med å finne ut hva som skjedde på nachspielet der det oppsto en rekke hendelser med en av partiets listetopper, ifølge Dagbladet.

— Vi gjennomfører samtaler med aktuelle personer for å belyse saken, skriver assisterende generalsekretær Helge Fossum i en tekstmelding til NTB.

Gardermoen 20230430. Hans Andreas Limi under Frp sitt landsmøte 2023 på Gardermoen.Foto: Fredrik Varfjell / NTB
Bare timer før han holdt nachspiel på sitt rom, ble Hans Andreas Limi valgt til ny nestleder i Frp.

Frp-toppen i Oslo beskriver hendelsene under nachspiel på den nyvalgte Frp-nestlederen Hans Andreas Limis rom som "et sort hull" og at han har oppført seg "åpenbart fullstendig uakseptabelt".

Forstår at saken blir omtalt i media

— Det er selvsagt ingen unnskyldning at alkoholen påvirket min dømmekraft her, og jeg vil ta ansvar for min oppførsel. Jeg beklager på det sterkeste til de berørte journalistene, skriver Solås.

— Journalister er viktige i et demokratisk samfunn, og skal slippe at politikere oppfører seg slik det er beskrevet at jeg gjorde. Kritisk journalistikk må også innebære å rette kritisk søkelys på politikere, og jeg har derfor forståelse for at også min sak blir omtalt, legger Frp-toppen i Oslo til.

— Jeg skammer meg veldig

Solås legger til at han samarbeider fullt ut med Frp i håndtering av saken.

— Etter samtale med lege har jeg blitt sykemeldt og det blir derfor litt vanskeligere å nå meg i noe tid fremover, sier Solås.

— Jeg skammer meg veldig. Men det er min egen skyld og jeg er ikke noe offer her. Ingen skal oppføre seg slik det er beskrevet at jeg gjorde, og ingen skal bli utsatt for slik oppførsel, skriver han.

Powered by Labrador CMS