Sålevending hadde rukket å arrangere flere gratisturneringer for osloungdom. 3. desember hadde de invitert 500 ungdommer til nattcup i Valhall.

«‼️AVLYST‼️ Vi ikke kan arrangere for fler enn 100 personer. Det betyr at cupen i morgen er AVLYST.❤️»

Det var den triste meldingen fra organisasjonen Sålevending, som har markert seg i breddeidretten med to store, gratis arrangementer for osloungdom. Dette skulle være det tredje.

Publisert

Fredag skulle de ha samlet 500 ungdommer til en fotballcup i Vallhall. I en facebookoppdatering skriver organsiasjonen at cup-en er avlyst, men at de «har alt klart, så med en gang vi får et klarsignal så arrangerer vi det. Samme hall og samme lag. En ting er sikkert: Du skal fortsatt få din livs største opplevelse.»

I et debatinnlegg i VårtOslo nylig skrev Kamal Saaliti og Erik Rosland i Sålevending om det de jobber for å oppnå: At ungdom som ikke har råd til medlemskontingenter skal få flere opplevelser helt gratis.

Sålevending etterlyste også et bedre samarbeid på tvers av bydelene for å gjennomføre arrangementer som ikke koster noe.

Kamal Saaliti (t.h) og Erik Rosland i Sålevending er fast bestemt på å arrangere nattcuåen med en gang koronatiltakene gjør det mulig.

— Ingen liker rasisme

I debattinnlegget skriver de om hvordan de tror breddeidrett kan dempe konliktnivået i enkelt ungdomsmiljøer.

«Så når fienden din står på motsatt banehalvdel, men dere allikevel har noe til felles. Det er da vi skaper et samfunn der vi kan leve sammen, alle sammen.»

Organisasjonen har også veldig klare ambisjoner om å jobbe mot rasisme.

«Vi har gjennomført to fotballturneringer. Stort sett alle bydeler har vært representert, og vi har alle en ting til felles: Vi hater rasisme. Før hver kamp går alle spillerne ned på kne for å markere kampen mot rasisme», skriver Sålevending i debatinnlegget.

Powered by Labrador CMS