DEBATT

– Vi er nødt til å la alle elever får den oppfølgingen de trenger, også de som er flinke og får gode karakterer, sier skribentene.
– Vi er nødt til å la alle elever får den oppfølgingen de trenger, også de som er flinke og får gode karakterer, sier skribentene.

– Det skal være lov for elever å lykkes i skolen

Byrådet med Arbeiderpartiet i spissen bryr seg ikke om du er svak eller sterk. Det virker som om byrådets mål er at osloelevene bare skal være gjennomsnittlige. At alle skal passe inn i A4-modellen deres.

Publisert

Dagens byråd med Arbeiderpartiet i spissen og SV med skolebyråden bryr seg ikke om at du sliter på skolen og trenger mer oppfølging. De bryr seg heller ikke om du er ekstra flink og trenger flere utfordringer – men dersom du er helt gjennomsnittlig i alle fag, da blir du sett!

Vi (Arina og Jenny) har aldri vært spesielt flinke i matte. Vi kunne kanskje gjort det bedre, men fikk ikke oppfølgingen vi trengte for å bli gode. Det samme problemet opplevde de som var flinke i matte. De klarte alle oppgavene, forsto alt som ble sagt og gjorde alle leksene sine. Men de fikk ikke nok utfordringer og endte opp med å kjede seg i timene.

Bryr seg ikke

Det er fordi byrådet med Arbeiderpartiet i spissen ikke bryr seg om du er svak eller sterk. Det virker som om byrådets mål er at osloelevene bare skal være gjennomsnittlige. At alle skal passe inn i A4-modellen deres.

Derfor foreslår Oslo Unge Høyre å starte opp flere komprimerte løp for elever med stort læringspotensial i osloskolen. Dette betyr at elever som presterer godt skal kunne fullføre ungdomsskolen eller videregående på kortere. Dette forslaget skal vi ta med oss når Oslo Høyre skal vedta sitt bystyreprogram.

Hurtigløp for de flinkeste

For oss er det viktig å se elevene og deres behov. Se hvordan vi kan nyttiggjøre deres potensial og sørge for at alle får muligheten til å bli de beste versjonene av seg selv. Ved å innføre komprimerte løp hindrer vi at de flinkeste faller fra fordi de ikke får nok utfordring.

Elevene som lærer fort vil da kunne få ta fag i et tempo som passer dem uten at det påvirker de som trenger mer tid eller hjelp. Dette vil også føre til at elevene ikke blir demotivert, og de kan fortsette å utvikle seg.

I en mangfoldig by som Oslo med elever som kommer fra alt fra Stovner til Ullern, har foreldre med millionlønn og nesten ingen inntekt, og som har bakgrunn fra Gujrat i Pakistan og Gran i Innlandet så er det umulig å forvente at alle skal passe inn i en A4-modell som lages av voksne mennesker som sitter i sine kontorer på Rådhuset.

Skal være lov å lykkes

Det er elevene som skal drive Oslo fremover, og da holder det ikke bare å se på den lille minoriteten som er gjennomsnittlig, de som får 4 i snitt og klarer seg helt greit. For at vi skal kunne lage fremtidens Oslo, er vi nødt til å få med 1er- og 2er-elevene, og også 5- og 6er-elevene. Det handler om å tenke langsiktig, se fremtidsrettet og ikke bare kortsiktig, som venstresiden ofte gjør.

Målet vårt skal alltid være å se fremtidsrettet og fokusere på å løse fremtidens utfordringer. Fremtiden avhenger av dagens osloelever, og da er det minste vi kan gjøre å la alle få utvikle seg i sitt tempo, uansett om det er saktere eller fortere. For i motsetning til dagens byråd, mener Oslo Unge Høyre at det skal være lov å lykkes.

Powered by Labrador CMS