Hvis ikke de borgerlige valgvinnerne klarer å bli enige i sine byrådssonderinger innen 25. oktober, kan Raymond Johansens byråd komme til å måtte sitte på overtid.

Borgerlig kaos kan føre til at Raymond Johansen blir sittende inntil videre

Dersom de borgerlige partiene ikke klarer å stable et levedyktig flertall på beina, kan Raymond Johansen (Ap) bli sittende som byrådsleder på overtid.

Publisert

Onsdag 25. oktober er datoen da den borgerlige siden etter planen skal overta byrådet i Oslo.

Høyre, Venstre, Frp og KrF fikk til sammen 31 mandater, og det kreves 30 for å ha flertall i Oslo bystyre. Men enn så lenge har ikke sonderingene mellom partiene ført fram.

I ytterste konsekvens kan det bety at byrådsleder Raymond Johansen blir sittende inntil videre, selv om han tapte valget, skriver Dagsavisen.

– Når det er et politisk grunnlag mot sittende byråd, vil ordføreren be byrådslederkandidaten om å danne et byråd. Der er vi ikke ennå, sier Johansen, som understreker at han føler seg trygg på at Eirik Lae Solberg (H) og co. vil klare å stable et flertall på beina etter hvert.

En lignende situasjon har faktisk oppstått tidligere. På 90-tallet styrte Rune Gerhardsen (Ap) en periode etter å ha tapt et valg nettopp fordi de borgerlige partiene ikke ble enige.

Powered by Labrador CMS