Raymond Johansen (t.h) og Eirik Lae Solbergs (t.v).
Raymond Johansen (t.h) er mest populær, mens Eirik Lae Solbergs (t.v) parti gjør det best på målingene.

Hvem skal lede hovedstaden fra høsten? Raymond (AP) dobbelt så populær som Eirik (H)

Høyre gjør det best på partimålingene, men flest vil likevel ha Raymond Johansen som sjef i Oslo. – Jeg skal søren meg gi full guffe.

Publisert

32 prosent av folk i Oslo ønsker Raymond Johansen (Ap) som byrådsleder etter høstens valg. Bare 17 prosent svarer Eirik Lae Solberg (H), ifølge en meningsmåling i regi av NRK og Norstat.

I en nylig partimålingen i regi av NRK, fikk Høyre 34,6 prosent oppslutning, mer enn dobbelt så mye som Arbeiderpartiet.

– Jeg tror det dreier seg om at Raymond Johansen har vært byrådsleder i åtte år. Folk vet hvem han er, sier Eirik Lae Solberg selv, til NRK.

– Jeg tror vi først og fremst skal se på partienes oppslutning. Og så gjør jeg det litt bedre enn det jeg har sett på andre tilsvarende målinger. Det syns jeg er hyggelig, sier han.

Vil gi full guffe

Raymond Johansen er best likt av kvinner, mens Lae Solberg scorer høyest blant eldre menn.

– Det er hyggelig å være godt likt, men til syvende og sist er det partiene og vår politikk folk skal stemme på, sier Raymond Johansen.

– Men det er en hyggelig liten oppmuntring. Jeg skal søren meg gi full guffe, for dette kommer til å bli beinhardt, sier han.

Powered by Labrador CMS