Oslo 20240114. Oslo-gruppen av «Hostages and Missing Families Forum” markerer at det er 100 dager siden gisseltaking og massakrene i Israel. Markeringen finner sted på Eidsvolls plass i Oslo søndag ettermiddag.Foto: Terje Bendiksby / NTB

Demonstrasjon foran Stortinget for frigivelse av gisler på Gazastripen

En støttegruppe for israelske gisler og berørte familier demonstrerte søndag ettermiddag på Eidsvolls plass med krav om at gislene blir frigitt.

Publisert

– 100 dager, og det er fortsatt 136 uskyldige mennesker som sitter fanget i Gazas mørke tunneler, skriver Oslo-gruppen til organisasjonen «Hostages and Missing Families Forum» i en pressemelding.

Organisasjonen er «en apolitisk sammenslutning av gislenes familier, med støttespillere i hele verden», ifølge pressemeldingen.

Ingen konfrontasjoner

På dagen 100 dager etter at en rekke bevæpnede Hamas-folk tok seg inn i Israel, holdt arrangøren en markering på Eidsvolls plass utenfor stortingsbygningen.

– I Norge er det en øredøvende stillhet. Det er en skam! Vi ber om at mediene ikke glemmer dem, skriver organisasjonen.

Rundt en time etter at demonstrasjonen var i gang, kunne operasjonsleder Tor Gulbrandsen i Oslo politidistrikt fortelle at markeringen hadde gått greit for seg.

– Dette er en markering som har samlet omtrent 300 personer på Eidsvolls plass, i tillegg til et hundretalls motdemonstranter som står litt bortenfor, sa operasjonslederen.

– Politiet er til stede, og det har ikke vært noen fysiske konfrontasjoner, sa Gulbrandsen til NTB.

Over 100 israelske gisler

Hamas-soldater fra Gaza angrep det sørlige Israel 7. oktober. Rundt 1200 mennesker ble ifølge FN drept i angrepet – blant dem 332 israelske soldater og 57 politifolk. De øvrige var sivile, og blant dem var 33 barn.

Oslo 20240114. Propalestinske motdemonstranter er til stede når Oslo-gruppen av «Hostages and Missing Families Forum” markerer at det er 100 dager siden gisseltaking og 7/10 massakrene i Israel. Markeringen finner sted på Eidsvolls plass i Oslo søndag kveld.Foto: Heiko Junge / NTB
Pro-palestinske motdemonstranter var også på plass foran Stortinget søndag.

Samtidig holder Hamas og andre militante palestinere fremdeles rundt 130 av de 240 som ble tatt som gisler 7. oktober.

I de påfølgende israelske angrepene mot Gazastripen er 23.843 personer blitt drept, og over 60.000 mennesker har blitt såret, ifølge tall fra palestinske helsemyndigheter.

Powered by Labrador CMS