Her bryter Rødts bysttrepolitiker i Oslo inn i NRKs direktesendte MGP-program lørdag kveld.

Rødt-politiker Jorunn Folkvord avbrøt NRKs MGP-sending: - Men jeg ønsket ikke å ødelegge for MGP-fans

Mot slutten av NRKs MGP-delfinale avbrøt Rødts bystyrepolitiker i Oslo, Jorunn Folkvord (50), sendingen med anti-israelsk budskap. - Det var viktig å ikke avbryte sendingen på en måte som ødela for seerne, sier Rødt-politikeren til VårtOslo.

Publisert

Mens programleder Fredrik Solvang skulle intervjue Christine Dancke og Oscar Westerlin kom en demonstrant med palestinsk flagg inn i TV-bildet.

«Boikott Israel» sto det på T-skjorten til demonstranten. Og demonstranten er Jorunn Folkvord, som er bystyrepolitiker for Rødt i Oslo.

- Skal ha respekt for MGP-fans

Hun er også datter av den mangeårige RV-politikeren og tidligere stortingsrepresentanten Erling Folkvord.

- Jeg ville ikke ødelegge sendingen og opplevelsen for alle de som er MGP-fans, sier Jorunn Folkvord (50) til VårtOslo rett etter NRK-sendingen.

- Dessuten skal man ha respekt for alle de artistene og andre som har lagt ned mye arbeid i dette, sier hun som en forklaring på at hun avbrøt sendingen helt mot slutten.

- Betyr det at du hadde planlagt på forhånd når, altså på hvilket tidspunkt du skulle avbryte sendingen ved å gå inn i tv-bildet ved siden av Fredrik Solvang?

- Det tror jeg at jeg velger å ikke besvare. Det vil jeg ikke si noe om, svarer Folkvord.

- Nå drar jeg hjem, tror jeg

- Dette var en plattform hvor man kan få sagt fra til mange samtidig. Det pågår en krig hvor sivile i Gaza er hovedmålet, og hvor tusenvis av barn blir drept, sier hun.

- Det er viktig at vi sier fra i en hver sammenheng vi kan si fra. Og vi kan gjøre mer for å stanse krigføringen mot den palestinske sivilbefolkningen, sier Rødt-politikeren.

Da VårtOslo intervjuet Folkvord rett etter NRK-sendingen, hadde ikke Rødt-politikeren fått noen reaksjon fra politiet. Og hun var usikker på om den kom noen reaksjon fra NRK.

Jorunn Folkvord bak til h. i bildet tatt i bystyresalen da Israel startet sin krigføring på Gaza for 99 dager siden. Rundt Rødt-politikeren står partifeller sammen med SV- og Ap-politikere. Foto: Arnsten Linstad
Jorunn Folkvord bak til høyre. Bildet ble tatt i bystyresalen rette etter at Israel startet sin krigføring på Gaza. Rundt Rødt-politikeren står partifeller sammen med SV- og Ap-politikere.

- Hva skjer der du er nå? Jeg antar du fortsatt er i NRK-bygget på Marienlyst.

- Nei, nå drar jeg hjem, tenker jeg. Eller foreløpig venter jeg på å få en beskjed om NRKs reaksjon, sier Folkvord bare minutter etter at hun hadde avbrutt MGP-sendingen.

- Villig til å ta konsekvensene

- Men jeg regner jo med at jeg bare kan dra hjem, sier Rødt-politikeren til VårtOslo.

- Du tror med andre ord ikke at dette blir et møte med politiet, der du risikerer for eksempel å bli ilagt et forelegg?

- Det ville jo ikke være overraskende hvis det kom en reaksjon fra NRK. Men politiet tenker jeg er litt mer spesielt. Men det er jeg jo forberedt på. Og de konsekvensene er jeg villig til å ta.

- Denne saken er større og viktigere enn eventuelle reaksjoner mot meg som enkeltperson, sier Jorunn Folkvord.

Bortvist av politiet

Etter intervjuet med VårtOslo sier Folkvord til VG at politiet har bortvist henne fra NRK til klokken 8 i morgen tidlig.

Så lenge vi har publikum i studio er det vanskelig å helgardere seg mot slike hendelser, skriver underholdningsredaktør Charlo Halvorsen i NRK i en tekstmelding til NTB.

- Vårt sikkerhetsopplegg fungerte og vedkommende ble rolig ført ut av studio, sier Halvorsen.

NTB har spurt Fredrik Solvang om en kommentar til hendelsen, men har foreløpig ikke fått svar.

Powered by Labrador CMS