Oslo 20240406. En politipatrulje vokter moskeen til World Islamic Mission i Oslo. Politi over hele landet bevæpner seg etter at det er blitt fremmet trusler mot muslimske trossamfunn.Foto: Terje Bendiksby / NTB
Politiet var lørdag på plass og holdt vakt ved World Islamic Mission i Akebergveien og andre moskeer i Oslo.

PST mener moské-trusler er svekket: – Ingen umiddelbar trussel

PST sier til Dagbladet at realiteten i truslene mot moskeer er svekket, og at mye tyder på at det er ikke er noen umiddelbar trussel.

Publisert

– Undersøkelsene våre så langt tyder på at det er ingen umiddelbar trussel, og at realiteten i trusselen er svekket, sier seniorrådgiver Martin Bernsen i PST til avisa.

Lørdag ble det innført nasjonal bevæpning av politiet som følge av trusler mot moskeer i Oslo på chattetjenesten Discord.

Gikk tilbake til vanlig beredskap

En bevæpning var allerede planlagt i forbindelse med den muslimske feiringen Eid al-fitr mellom 9. og 13. april, men ble fremskyndet til å gjelde fra lørdag.

Allerede lørdag kveld hadde politiets undersøkelser rundt truslene vist at det ikke var grunnlag for å opprettholde ekstra beredskapstiltak.

– Vi går nå tilbake til vanlig beredskap, men vil ha økt årvåkenhet. Politiet vil fremdeles være bevæpnet, opplyste Oslo politidistrikt lørdag kveld.

Powered by Labrador CMS