Oslo 20160709.Boligprospekter i vindu hos eiendomsmegler i Oslo lrdag. Boligmarked, boligmarkedet, boligpris, boligpriser, eiendomsmarked, eiendomsmegling, boligannonser.
Boligsprisene fortsetter å stige i Oslo.

— Mye folk på visning og raske salg: OBOS-prisene opp 1,1 prosent i Oslo i april

— Prisene så langt i år har økt mer enn vi hadde ventet. — Et sterkt arbeidsmarked, lettelser i utlånsforskriften og lavt boligtilbud synes å ha løftet prisene, sier sjeføkonom Sissel Monsvold i OBOS.

Publisert

Prisene for brukte OBOS-boliger fortsetter oppover og steg med 1,1 prosent fra mars til april i Oslo og 1,2 prosent på landsbasis, melder Estate nyheter.

— Økningen var større enn ventet og godt over snittet for april de ti siste årene. Prisene så langt i år har økt mer enn vi hadde ventet. Vi hadde sett for oss at renteøkningene og de høye levekostnadene ville bite hardere. Et sterkt arbeidsmarked, lettelser i utlånsforskriften og lavt boligtilbud synes å ha løftet prisene, sier sjeføkonom Sissel Monsvold i OBOS.

— Mye folk på visning og raske salg

  • I snitt har prisene i Oslo steget med 0,2 prosent i april de ti siste årene.
  • De tolv siste månedene har prisene i Oslo økt 1,3 prosent.
  • Kvadratmeterprisen for brukte OBOS-boliger var 79 644 kroner i Oslo i april, og 68 424 kroner på landsbasis.

OBOS-statistikken dekker rundt 25 prosent av bruktmarkedet i Oslo.

— Den positive trenden i markedet så langt i år fortsetter, og i storbyene er det mye folk på visning og raske salg. På de mest attraktive boligene i Oslo er det ikke uvanlig med godt over 20 interessenter og til dels hete budrunder, sier administrerende direktør Renate Sørestrand-Hansen i DNB Eiendom i en pressemelding.

DNB Eiendom sier noe av forklaringen på den høye aktiviteten den siste tiden, er at antall boliger til salgs i storbyene er lavere enn normalt på denne tiden av året. Samtidig har den langdryge vinteren sørget for at vårslippet har latt vente på seg.

Venter flat prisutvikling

Monsvold tror de varslede renteøkningene vil føre til at boligprisveksten dempes utover året, men hvor mye vil avhenge av tilbudssiden.

– Vi antar at økte utlånsrenter og fortsatt høye levekostnader vil bidra til en utflating i prisene de neste månedene og noe prisnedgang i høst i tråd med normalt sesongmønster. Vi har tidligere anslått et forsiktig prisfall for året samlet på to prosent for landet og tre prosent i Oslo, men utelukker nå ikke at vi kan få en svak prisoppgang i stedet dersom tilbudet av boliger forblir lavt.

Monsvold peker også på lav boligbygging, særlig i Oslo, høy lønnsvekst, stor grad av jobbtrygghet og økt folketilvekst som en motvekt til rentehevingene.

Powered by Labrador CMS