Kongeparet fotografert da de fortalte hvordan 17. mai ble feiret på Kongsgården tidligere i år.

Ingen flere smittet på Slottet – kongeparet fortsatt i karantene

Det er ikke oppdaget flere smittetilfeller ved Slottet etter at en ansatt fikk påvist covid-19 tidligere i uka. Kongeparet og deler av staben er i karantene.

Publisert

Det ble kjent torsdag at kongeparet og 14 medarbeidere ved Det kongelige hoff er i karantene fordi en ansatt har fått påvist covid-19.

Det ble da opplyst at både kong Harald og dronning Sonja skal være symptomfrie. Dronningen er i karantene på grunn av nærkontakt med den smittede personen, mens kongen er i selvpålagt isolasjon.

Kongen gjennomfører oppdrag via telefon

I en epost til NTB opplyser kommunikasjonssjef Guri Varpe status for kongehuset.

— Det er ikke oppdaget flere smittetilfeller ved Slottet. De som er i karantene får tett oppfølging, sier hun.

Kronprins Haakon tok i mot Estlands president Kersti Kaljulaid i audiens på Slottet i fredag.

— Etter råd fra lege vil de som er i karantene testes dersom de får symptomer, eller før de kommer tilbake til jobb, sier kommunikasjonssjef Guri Varpe.

Kong Harald gjennomfører sine oppdrag via telefon, mens kronprins Haakon tar over noen av postene som må gjøres på Slottet.

Audienser ved Slottet utsatt

Kongehusets offisielle program blir fortløpende oppdatert når det kommer endringer som følge av situasjonen. På mandag skulle kongen opprinnelig hatt tre audienser. Nå vil i stedet kronprins Haakon motta sjefen for Heimevernet i audiens mandag formiddag, mens audienser med mottakere av kongens fortjenstmedaljer er utsatt.

Kongen står oppført med oppdrag på Slottet 30. november, inntil det skal han jobbe fra selvpålagt karantene.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS