Vålerengas damelag har funnet seg godt til rette på den nye stadion. Lørdag spiler de åpningskamp mot Kolbotn. Foto: Christian Boger

I morgen møter Vålerenga-damene Kolbotn hjemme

Etter den underholdende kampen mot Manchester United, som over 7000 tilskuere bivånet, er det Kolbotn som står for tur i morgen.

Publisert

Vålerenga kommer rett fra avansement mot Fortuna Ålesund i cupen, en noe nervepirrende 1-3 seier foran 839 tilskuere.

I Toppserien har laget kommet brukbart i gang. Først 1-1 hjemme mot Sandviken og deretter en svært så overbevisende 2-6 seier over Røa. Selvtilliten ble ikke noe lavere av den bunnsolide treningskampen mot Manchester United, som ble utspilt og slått 4-1.

Kamp som må vinnes

Vålerenga ligger på 4. plass på tabellen, kun to poeng bak henholdsvis Klepp og Sandviken og seks poeng bak LSK Kvinner på førsteplass. Når det gjelder Kolbotn, så ligger de tre poeng bak Vålerenga og på 5. plass, så dette er en viktig kamp for to lag, som begge ser oppover på tabellen.

I mars, så møtte VIF damer Kolbotn borte i årets første oppgjør. Der viste Vålerenga seg som det sterkeste laget og vant 2-1. Det er slike kamper som må vinnes for å beholde kontakt med teten for å være med og kjempe om edelt metall utover høsten.

Nye spillere gjør det bra

Av de nye spillerne, har vi sett at Dejana Stefanovic har spilt gode kamper i midtbaneleddet, og Rikke Marie Madsen har imponert med høy fart langs kanten.

Hos gjestene finner vi den Vålerenga-utlånte spissen Isabell Herlovsen, som har gjort sine saker bra for hvittrøyene i år.

Dersom vi ser på statistikken mellom Vålerenga Damer og Kolbotn, så er dette jevne oppgjør. Men Vålerenga er i god form og spiller mye bra fotball. Det kan bli en kamp å glede seg til.

Powered by Labrador CMS