Teslas nye elbil-pickup, med navnet Cybertruck, er for tiden på reise rundt i Europa, der den skal besøke over 100 steder i 20 land. Her har det ankommet Oslo.
Teslas nye elbil-pickup, Cybertruck, er for tiden på reise rundt i Europa. Torsdag ankom bilen Oslo.

Her har Teslas splitter nye «Cybertruck» ankommet Oslo

Den futuristiske bilen skal kunne gå fra 0 til 100 km/t på bare 2,7 sekunder. Nå har den ankommet Oslo, og skal stå hos Tesla Skøyen fra 4. til 7. mai.

Publisert

Teslas nye elbil-pickup, med navnet Cybertruck, er for tiden på reise rundt i Europa, der den skal besøke over 100 steder i 20 land.

Nå har den helt spesielle bilen ankommet Oslo, og kunne torsdag ses stående på Langkaia. Cybertrucken har planer om å stå hos Tesla Skøyen fra 4. til 7. mai.

Ikke godkjent for Europa

Men føler du på en trang for å sette deg bak rattet og kjøre rundt i Oslos gater i den futuristiske elbil-pickupen, må du nok vente. Bilen er nemlig ikke godkjent for bruk i Europa. 

Grunnen er at Cybertrucken ikke tilfredsstiller EU-reglenes krav om myke områder i karosseriet, som skal beskytte fotgjengere. Karosseriet er laget av rustfritt stål som skal tåle en god del.

0-100 km/t på 2,7 sekunder

Bilen, som Tesla-sjef Elon Musk først viste frem i 2019, er 5,61 meter i lengden og mer enn 2,4 meter bred. Lasteplassen kan romme totalt 1.897 liter, og det store kjøretøyet kan dra henger på inntil fem tonn.

Akselerasjonen til Cybertrucken skal være 0-100 km/t på bare 2,7 sekunder.

Cyber Odyssey er selskapets navn på bilens turne i Europa. Etter å ha stått på Skøyen skal bilen videre til Tesla i Kristiansand, og fram til 13. juni skal bilen ha vært innom Bergen, Stavanger, Ålesund, Trondheim, Bodø og Tromsø.



Powered by Labrador CMS