Bystyret åpnet møtet med ordførerens minnetale om avdøde Hermann Kopp (8&) etterfulgt av ett minutts stillhet.

Rett før jul kjempet Høyre-politikeren (86) for renominasjon. På nyttårsaften kom sjokkmeldingen. I dag ble han hedret av samtlige politiske partier

— Vi kjente alle Hermann Kopp (86) som blid, entusiastisk, energisk og positiv. Med stor kjærlighet for byen og byens befolkning, sa ordfører Marianne Borgen (SV) i sin minnetale om avdøde Hermann Kopp (H).

Publisert

Den mangeårige Høyre-politikeren Hermann Kopp døde på Diakonhjemmet sykehus natt til 31. desember. Han ble 86 år gammel og var aktiv i oslopolitikken helt til det siste.

Kopp har til sammen representert Oslo Høyre i bystyret i nesten sju perioder. I fjor høst avsluttet han et nesten ett år langt verv som leder av bystyrets byutviklingsutvalg på heltid.

— Klar og tydelig leder av byutviklingsutvalget

— Hermann satte sine tydelige fotavtrykk i oslopolitikken. Som en av de lengstsittende bystyrerepresentanter vi har hatt. For bare ett år siden var han en klar og tydelig leder av bystyrets byutviklingsutvalg, sa ordfører Marianne Borgen (SV) da bystyret mintes den mangeårige oslopolitikeren.

Rett før jul kjempet 86-åringen for renominasjon på Oslo Høyres liste. Han håpet å bli valgt inn til en åttende periode i bystyret ved valget til høsten.

Hermann Kopp under Oslo Høyres nominasjonsmøte rett før jul i fjor..

— Vi kjente alle Hermann som blid, entusiastisk, energisk og positiv. Med stor kjærlighet for byen og byens befolkning. Han var alltid på søken etter ny kunnskap og gode politiske kompromisser, sa Borgen.

— Det var alltid verdt å lytte til Hermann

Hermann Kopp hadde også en lang karriere som akademiker og næringslivsmann. 86-åringen var helt frem til sin bortgang styreleder for sjømatselskapet Coast Seafood.

— Han hadde en kraft i sin argumentasjon her på bystyrets talerstol, som gjorde at det alltid var verdt å lyttet til Hermann, sa Marianne Borgen.

— Senest skjedde dette dette i bystyrets møte 14. desember, fjorårets siste møte, sa ordføreren før bystyret mintes Kopp med ett minutts stillhet.

Lang fartstid i næringsliv og akademia

Kopp tok en master, MBA, ved Harvard Business School i 1961, og studerte i tillegg statsvitenskap ved Harvard College.

Kopp har også i to perioder vært rektor ved Norges markedshøyskole og var professor ved Handelshøyskolen BI. I tillegg var Kopp tilknyttet ulike utenlandske universiteter, blant annet i USA og Kina, som fast gjesteprofessor.

I tillegg til politikk, næringsliv og akademia var Hermann Kopp også aktiv fotballdommer gjennom flere tiår.

Powered by Labrador CMS