Vålerenga-spillerne kunne juble over et nytt seriemesterskap i ishockey søndag kveld. Foto: Christian Boger

Full jubel da Vålerenga tok sitt 30. seriemesterskap i ishockey. Seriegullet endelig tilbake på Jordal

Vålerenga hockey vant 5-2-mot Stjernen og ble seriemester i ishockey. Med det vant klubben eliteserien i ishockey for første gang på fem år.

Publisert

Etter sjokktapet hjemme mot Stavanger var spenningen stor før Vålerengas iskrigere skulle møte Stjernen søndag. Skulle gutta fra Oslo øst endelig sikre seg årets seriemesterskap,  det første siden 2014. Resultatet ble en strålende 5-2 seier og klubbens 30. seriemesterskap i historien.

— Nå tar vi "bøtta"

Det var ble aldri noen stor forestilling i Stjernehallen søndag kveld. Men det viktigste målet ble nådd. Vålerenga-gutta kunne krones som seriemestere med én seriekamp igjen å spille.

— Det var utrolig deilig å vinne i dag. Det har kladda litt i det siste, og derfor var det utrolig deilig å sikre seriemesterskapet i dag, sier sportssjef Espen "Shampo" Knudsen.

Stadig var det fare på ferde foran Stjernen-målet, men keeper Tommy Johansen hadde en god kveld på jobb. Foto: Christian Boger

Ylven vil ha Oslo-derby

Etter dagens sier kan Vålerenga-spillene nå løftet blikket mot sluttspillet. Her får laget velge hvem de ønsker å møte i kvartfinalen. I tillegg får laget en fordel av å begynne sluttspillet på hjemmebane i Furuset Forum.

— Det hadde vært utrolig morsomt å få møte Manglerud/Star i kvartfinalen. Et osloderby hadde virkelig gjort seg, sier Lauvmann Ylven.

Sportssjef Knudsen er ikke like sikker i sin sak.

— Vi har ikke bestemt oss for hvem vi ønsker å møte. Det er noe vi må tenke grundig gjennom før vi gjør valget, understreker han.

Vålerengas Jonas Oppøyen (t.h) i duell med en Stjernen spiller under eliteseriekampen i ishockey mellom Stjernen og Vålerenga i Stjernehallen i Fredrikstad. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Nervøs start

Etter det store tilbakeskrittet i forrige kamp mot Stavanger, var det ikke å legge skjul på at det var et noe nervøst Vålerenga-mannskap som gikk på isen i Fredrikstad. Det skulle åpningsperioden gi et distinkt inntrykk av.

Til tross for at oslogutta skapte de største sjansene og vant skuddstatistikken klart, tok det tid før den forløsende første scoringa kom.

Når den kom, var den av ypperste klasse. En av årets store spillere, Stefan Espeland, fikk gleden av å åpne kveldens scoringskonto, etter pass fra førsterekkas to målmaskiner, Tobias Lindstrøm og Rasmus Ahlholm.

En periode å glemme

Der 1. periode startet nervøst, var nevene mer på stell i starten av andre. Etter å ha ridd av en merkelig utvisning til Martin Røymark, slo gutta fra Jordal sterkt tilbake. Etter bare fire minutter var Martin Lauvman Ylven  frampå og økte til 2-0.

Vålerenga-fansen kunne glede seg over et nytt seriegull i Stjernehallen søndag kveld. Foto: Christian Boger

Derfra og ut, ble andre periode et lite mareritt. Med to mål til Stjernen på under to minutter, fra Daniel Trnavsky og David Hallström, var plutselig Oslo-lagets ledelse spist opp.

— Det er ikke lett å si hvorfor vi ofte ikke presterer i andre periode. Vi klør oss veldig i hodet når det gjelder akkurat det, sier sportssjef Knudsen.

Dagens lekkerbisken

Det var den tidligere Stjernen-spilleren, Andeas Heier, som ga oslolaget selvtilliten tilbake. Med tredve sekunder igjen på uret, utfordret Heier et par Stjernen-backer og klinte pucken inn bak Stjernen-keeper Tommy Johansen. En enkeltmannsprestasjon fra øverste hylle.

Derfra og ut skulle kampen bli en ren transportetappe for iskrigerne. Etter at Martin Røymark la på til 4-2 tidlig i tredje periode, var det ingen vei tilbake for Stjernen. Til slutt kunne Thomas Olsen fastsette sluttresultatet til 5-2.

— Dette var utrolig deilig. Nå går vi for seier i sluttspillet også, sier Martin Lauvman Ylven til VårtOslo etter kampen.

Vålerenga ishockey er seriemestere for 30. gang. Foto: Vålerenga hockey
Powered by Labrador CMS