Vålerenga-damene snytt for straffe i surt tap mot erkerival Lillestrøm

Slapt forsvarsspill og en mulig uheldig dommeravgjørelse førte til Vålerenga-damenes første tap på tre kamper. – Utrolig surt å tape denne kampen, sier venstreback Ingrid Søndenå.

Publisert

Lørdag var det duket for storkamp i kvinnenes eliteserie da Lillestrøm og Vålerenga møtte hverandre innendørs i LSK-hallen på Romerike. Etter en jevnspilt kamp, trakk forrige sesongs seriemestere det lengste strået og gikk av banen med en 2-0-serier.

Helt udramatisk var kampen ikke. Etter at Lillestrøm hadde gått opp i 2-0, mener Vålerenga seg klart snytt for et straffespark, etter at en Lillestrøm-spiller redder med hånda på målstreken.

— Snytt for straffe

— Jeg mener vi blir snytt for en straffe. Folk som har sett situasjonen på TV mener det ikke er noen tvil om at Lillestrøm-spilleren stopper ballen med hånda, sier Vålerenga-trener Monica Knudsen til VårtOslo rett etter matchen.

Hun får støtte både fra egne spillere, støtteapparat og supportere som var til stede i hallen lørdag ettermiddag.

Både spillere og fans følte seg snytt for et straffespark i andre omgang. Foto: Christian Boger

— Helt klar straffe, mener Vålerengas sportslig administrative leder, Egil Ødegaard, som så kampen fra tribuneplass.

— Spiller ikke på vårt vanlige nivå

Med syv sesonger i Vålerenga, er venstreback Ingrid Søndenå godt kjent med rivaliseringen mellom Vålerenga og Lillestrøm Derfor er det ekstra tøft å tape kamper som dette.

— Dette var en utrolig sur kamp å tape. Dessverre kommer vi ikke opp på det nivået vi har vært i de siste kampene, og da taper du kamper som dette, konstaterer hun.

Ajara Njoya og resten av Vålerenga-jentene skapte sjanser lørdag. Men mål ble det ikke. Foto: Christian Boger

Spesielt forsvarsspillet skuffet venstrebacken lørdag.

— På det første målet sover vi på en dødball. Og heller ikke på det neste målet er vi helt påslått. Sånt skal ikke skje, mener hun.

Må omstille til tøff cupkamp onsdag

Etter lørdagens batalje på Romerike, blir det ikke mye hvile for østkantjentene. Onsdag kveld skal de i ilden igjen, i cupens kvartfinale mot Avaldsnes, hjemme på Intility arena.

— Nå må vi bare omstille oss og være klare for cupkampen på onsdag. Det er skuffende at vi taper i dag, men vi håper å kunne slå tilbake allerede på onsdag, sier trener Monica Knudsen.

Lillestrøm-jentene kunne tilslutt juble over en 2-0-seier. Foto: Christian Boger

Lørdagens match bød også på en liten overraskelse for mange. Flere hadde trodd at den nysignerte keeperen Hanna Seabert ville gå rett inn på laget etter å ha fått arbeidstillatelse sent i uka. Lørdag var det likevel Guro Pettersen som voktet Vålerenga-målet.

— Jeg har ikke troa på et raskt keeperbytte uten grunn, og Guro har gjort sine saker bra i det siste. Derfor vil Hanna måtte vente på sin debut i Toppserien, sier Knudsen.

Powered by Labrador CMS