Det var en svært rørt idrettsleder, Torgny Hasås i Grüner, som endelig kunne glede seg over ny flerbrukshall på Dælenenga. Foto: Morten Lauveng Jørgensen

Endelig er det bestemt. Grünerløkka får ny flerbrukshall. Alle hjerter gleder seg

Til neste år begynner byggingen. – Jeg mangler ord. Det er helt fantastisk. Dette kommer til å bety mye for idrettsmiljøet i breddeidretten vår, sier Torgny Hasås fra Grüner IL.

Publisert

Kommunal- og moderniseringsdepartementet har i dag godkjent Oslo kommunes reguleringsplan for Dælenenga idrettspark. Planen legger til rette for at det kan bygges en ny flerbrukshall, samtidig som det gamle klubbhuset rives.

– Barna på Grünerløkka har behov for et mye bedre halltilbud enn de får i dag. Behovene til barna kom rett og slett først. Det er jeg veldig glad for, sier kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland.

Departementets avgjørelse innebærer at Riksantikvarens innsigelse ikke ble tatt til følge.

– God folkehelse og bedre hallkapasitet veier tyngre enn å beholde det gamle klubbhusanlegget, sier kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland.

� Vi satte hensynet til barna først, sier kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland. Foto: Morten Lauveng Jørgensen

– Jeg mangler ord

Aller mest rørt over vedtaket var Grüner ILs Torgny Hasås. – Jeg mangler ord. Det er helt fantastisk. Dette kommer til å bety mye for idrettsmiljøet i breddeidretten vår. Her vil det bli åpent døgnet rundt, slår han fast.

Ola Elvestuen har i mange år vært en varm tilhenger av idrettshall på Dælenenga. Foto: Morten Lauveng Jørgensen

Da Hasås fikk varselet fra kommunaldepartementet i går, måtte han ringe rundt til folk å fortelle nyheten. – Jeg fikk en mengde gratulasjoner. Hele idrettslaget står bak her. Det gjør også alle lokalpolitikerne som har vært med oss hele veien. Og Ola Elvestuen, fra Venstre, som har stått ved vår side hele veien, fremhever lederen for idrettens samarbeidsutvalg i bydel Grünerløkka.

Går i gang til neste år

Ifølge klima- og miljøminister Ola Elvestuen blir formålet med det gamle idrettsanlegget ivaretatt, selv om det gamle klubbhuset blir revet. – Vi forsterker Dælenenga, sier han.

Alle hjerter gledet seg over vedtaket i dag.

– Jeg er svært glad for at vi endelig fikk denne beslutningen fra departementet. Nå kan vi komme i gang med planleggingen. Og forhåpentligvis kan vi stikke spaden i jorda i 2020, sier idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (AP).

Kommunalminister Monica Mæland (H) og idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (AP) har nå sørget for at de viktigste hindrene for en ny idrettshall er ryddet unna vei. Foto: Morten Lauveng Jørgensen

En gledens dag

– Dette er en gledens dag. Det er flott at staten skar igjennom her, i tråd med flertallet i bystyret, sier Camilla Wilhelmsen (Frp). I bystyret var det kun Høyre og Rødt som gikk imot riving av det gamle klubbhuset.

Vi er veldig glade på vegne av barna. Det var på tide at regjeringa kom etter frivilligheten her, sier Espen Andreas Hasle, Krfs nye førstekandidat i Oslo.

Powered by Labrador CMS