Her er årets tre finalister til Oslos arkitekturpris. Alle tre befinner seg i Oslo sentrum.

Nå er det offentlig – de tre finalistene til Oslo bys arkitekturpris

– Dette er til syvende og sist et utrolig vakkert og rikt arkitektonisk verk. Og det er det vi ønsker å hylle i prosjektene vi trekker frem – arkitektur som er bærekraftig og innovativ òg som klarer å tilføre byen noe stort både estetisk, funksjonelt og kulturelt.

Publisert

Det er Rådet for byarkitektur og byutviklingsutvalget som har innstilt finalistene, og i innstillingene heter det:

Munch

Bygget skulle være et monument på byens fineste tomt, for landets største kunstner: Mange trodde kanskje vi skulle få et klassisk museum, en hyggelig melodi. I stedet fikk vi rock’n’roll.

Munch plasserer seg på kartet i Oslo og bidrar til å plassere Oslo på verdenskartet som en by som kan gjøre noe uventet og bidra til nyskapning. Munch er et utfordrende, nyskapende og fremragende tilskudd til Oslo by.

Pressens hus

Pressens hus i Skippergata treffer godt på alle kvalitetskriteriene for fremragende arkitektur, men det er også til syvende og sist et utrolig vakkert og rikt arkitektonisk verk. Og det er det vi ønsker å hylle i prosjektene vi trekker frem – arkitektur som er bærekraftig og innovativ òg som klarer å tilføre byen noe stort både estetisk, funksjonelt og kulturelt.

Ruseløkka skole

Intensjonen har vært at Ruseløkka skole i Løkkeveien skal fremstå som et verdig, offentlig bygg med et helhetlig arkitektonisk uttrykk som kan gjøre elever, ansatte og nærmiljø stolte av skolen sin. Dette mener juryen at man har lykkes med, og nye Ruseløkka skole fremstår som et meget vellykket svar på en urban skole i tett by.

De nominerte er utstilt foran Deichman Bjørvika, og vinneren vil offentliggjøres og prisen vil bli delt ut av ordføreren i Oslo rådhus 13. oktober 2022.

Powered by Labrador CMS