DEBATT

Byråden mener at gaten hvor London Pub befinner seg i bør være farget i regnbuens farger. Det har hun min helhjertede støtte til å gjennomføre, sier Vegard Rødset Tokheim i dette innlegget.

– Utenfor London Pub fortjener vi oslofolk et minnesmerke. Gi oss fargene tilbake. Lag plass til en regnbuegate

Byråd Stav ønsker at gaten utenfor London Pub bør markeres med Pride- fargene. Bymiljøetaten mener at det passer ved vareleveringen. Det er ikke godt nok.

Publisert

Byråd Stav kom med en flott oppfølgning av Hassan Nawaz og Rauand Ismail sitt forslag fra tidligere år - før Pride - om å omdøpe deler av Rosenkrantz’ gate til Regnbuegaten. Terroren i Oslo under Pride har aktualisert dette ytterligere.

Byråden mener at gaten hvor London Pub befinner seg i bør være farget i regnbuens farger. Det har hun min helhjertede støtte til å gjennomføre.

Bymiljøetaten er ikke enig

Dessverre er hennes egen bymiljøetat ikke enig i dette. Bymiljøetaten mener at dette passer bedre ved vareleveringen. Det vitner om en etat som ikke forstår at de skal administrere politiske vedtak og ikke administrere politikk. Terroren som skeive i Oslo har opplevd fortjener ikke å bli tilsidesatt med en bakgate.

Oslo er en tigerstad. Vi er en flerfoldig og mangekulturell by som trenger våre mange striper mer enn vi trenger byråkrati. En klok mann sa en gang at det finnes grenser for politikk, men det betyr også at det finnes en grense hvor noe er politikk.

Oslofolk fortjener et minnesmerke

Det er først og fremst flott at byrådet har levert et tydelig svar på terroren som skapte nok et mørkt kapitel i den mørke homo-historien. Utenfor London Pub fortjener vi Oslo-folk et minnesmerke. Vår felles sørgemarkering ble ikke mulig grunnet politiet og PSTs vurderinger, men gi oss i det minste fargene tilbake. Det er et minimum.

Å føle seg utrygg eller redd i Oslos gater, bør være fremmed. Ikke før 25. juni har noen vekket meg opp for å se om jeg var i live. Det skjedde da. Ikke har jeg måttet skrive «Jeg er trygg» slik at familie og venner skal vite at jeg er i live. Det er ikke det Oslo som jeg er så umåtelig stolt over. Det føles som et annet sted, men det var også her.

Min forventning er at byråden skjærer igjennom og gir en tydelig beskjed til bymiljøetaten. Dette handler ikke om en gate, men det handler om hvor mye som rommes i Oslos hjerte. Vi har plass til en regnbuegate.

Powered by Labrador CMS