Politiet rykket mandag kveld ut til Stovner senter der en person er skutt.

Ung mann skutt ved Stovner senter. Politiet søker både med hunder og helikopter

En ung mann er sendt til sykehus etter å ha blitt skutt i magen ved Stovner mandag kveld. Store politiressurser leter nå etter én eller flere gjerningspersoner. Søket foregår både med helikopter og hunder, opplyser politiet.

Publisert

Politiet ble varslet om hendelsen klokken 21.18 mandag kveld.

— Vi fikk melding om at en person var skutt utenfor Stovner senter. Da sendte vi selvsagt store ressurser, og vi er nå i gang med søk for å finne gjerningsperson, sier operasjonsleder Sven Christian Lie i Oslo politidistrikt til NTB.

Bilder fra stedet viser et større avsperret område nedenfor hovedinngangen til Stovner senter. Lie opplyser at det var flere vitner til hendelsen, og at politiet snakker med folk på stedet.

Flere skyteepisoder og ett drap på to måneder

Store politistyrker jakter en eller flere gjerningspersoner. Tilstanden til den skadde personen er foreløpig ukjent.

— Vi er godt i gang med den innledende etterforskningen, sier Lie.

Det er både politihelikopter og hundepatruljer på stedet. Vedkommende som ble skutt, ble fraktet til sykehus, men tilstanden til vedkommende er uavklart.

De siste ukene og månedene har det vært en rekke skyteepisoder i hovedstaden, og i underkant av ti personer er skutt på litt over to måneder. I starten av oktober ble 20 år gamle Hamse Hashi Adan skutt og drept ved Lofsrud skole på Mortensrud i Oslo.

Politiet tror ikke andre personer er i fare

Politiet uttrykte tidligere denne måneden forståelse for at folk er bekymret for de hyppige skyteepisodene. De har sagt at de tar skytingen på største alvor, men at de ikke ser noen sammenheng mellom dem.

Den unge mannen som ble skutt i magen utenfor Stovner senter mandag kveld er fraktet til sykehus, men tilstanden til vedkommende er ved 23-tiden uavklart.

Stort presseoppbud (til v. i bildet) utenfor sperringene der en person er skutt på Stovner mandag kveld.

Sent mandag kveld gikk politiet ut med en twittermelding om at de ikke tror det er fare for andre personer i området rundt Stovner senter.

— Politiet er fortsatt i Stovner-området i forbindelse med at en person er skutt. Det pågår blant annet åstedsundersøkelse, avhør av vitner og søk. Vi søker å avklare detaljer rundt hendelsesforløpet. Per nå har vi ingen opplysninger om at det skal være fare for andre i området.

Powered by Labrador CMS