Aktor Carl Graff Hartmann (t.v.) i samtale med bistandsadvokat Karen Randi Forbrigt og Marius Løken under rettssaken mot mannen som sto tiltalt for drapet på Andreas Nilstad og knivstikkingen av Løken i det såkalte "Halloween-drapet" i 2011.

Retten opphever tvungen behandling ti år etter halloweendrapet i Pilestredet

Etter ti år med tvungen psykiatrisk behandling friskmeldes mannen som begikk det såkalte halloween-drapet i Pilestredet, ifølge Buskerud tingrett.

Publisert

Domstolen slår fast at tiltaltes «eventuelle lidelse er i fullstendig remisjon (tilbakegang)», skriver Hallingdølen. Det er tredje gang spørsmålet om opphevelse av tvungent psykisk helsevern har vært til rettslig behandling.

Det er gått ti år sidene den nå 32 år gamle mannen angrep to kamerater med kniv i en leilighet i Pilestredet. Andreas Nilstad (22) døde av skadene, mens Marius Løken overlevde tross livstruende skader.

Var psykotisk

Alle de fire rettspsykiatrisk sakkyndige konkluderte med at gjerningsmannen var psykotisk da han angrep kameratene. Retten delte ikke aktors oppfatning om at psykosen skyldtes rus og dømte drapsmannen til overføring til tvungent psykisk helsevern.

– Nå trenger han å leve et helt vanlig liv som en vanlig mann. Nå kan han skaffe seg pass, bankkort, han slipper å ha oppfølging på alle mulige måter og kan leve et vanlig liv, se fram til familie og gjøre som vanlige folk gjør, sier mannens forsvarer, advokat Mette Yvonne Larsen, til NRK.

Powered by Labrador CMS