Overvåkingsbilder viser Valon (36) og Visar (33) Avdyli på Oslo lufthavn Gardermoen etter drapet på 20 år gamle Hamse Hashi Adan.

Medsiktet i drapet på Hamse Hashi Adan er utlevert til Norge

Den medsiktede broren etter drapet på Hamse Hashi Adan utenfor Lofsrud skole 7. oktober 2021, er i dag utlevert til Norge.

Publisert

Siktede ble pågrepet i Kosovo i februar 2024 og samtykket til utlevering. Han blir fremstilt for varetektsfengsling i morgen og politiet vil forsøke å få en forklaring fra ham i løpet av de nærmeste dagene.

Siktede representeres av advokat Øyvind Bratlien.

Mandag 15.april 2024, ble det tatt ut tiltalebeslutning mot den andre siktede broren i saken som har vært i varetektsfengsel i Norge siden mars 2023. Vedkommende er tiltalt for drapet på Hamse Hashi Adan 7.oktober 2021, og drapsforsøk på syv andre personer som stod i nærheten av Adan.

Mener seg uskyldig

Siktede er i tillegg tiltalt for befatning med våpen på offentlig sted. Siktede erkjenner ikke straffeskyld, men har i politiavhør knyttet seg til handlingen.

Siktede representeres av advokat Marius Dietrichson.

Tiltalebeslutningen vil bli sendt til berammelse for tingretten i løpet av kort tid. Aktor i saken er statsadvokat Trude Antonsen. Når etterforskningen mot broren som i dag ble utlevert til Norge er avsluttet, vil det bli vurdert hvorvidt en eventuell sak også mot ham, skal gå sammen med saken mot broren.

Henla sak

En tredje person har vært siktet for medvirkning til drapet på Adan. Vedkommende ble løslatt fra varetektsfengsel i juni 2022. Saken mot ham ble henlagt av Riksadvokaten på bevisets stilling ved beslutning av 27. februar 2024.

Politiadvokat Børge Enoksen er tilgjengelig for spørsmål i presserommet på politihuset på Grønland i dag, onsdag 17. april fra kl. 15.45 til 16.30.

Powered by Labrador CMS