Det regelrett haglet rasistiske kommentarer fra 43-åringen etter et restaurantbesøk i Dronning Eufemias gate i fjor.

— Kinesere burde kastes ut av landet, sa den 43 år gamle kvinnen etter et restaurantbesøk. Viste seg å være starten på en lang tirade

På vei ut av en restaurant i Dronning Eufemias gate en julikveld i fjor, sa en 43 år gammel kvinne «Jævla kineser» flere ganger. De rasistiske bemerkningene fortsatte overfor restaurantens kundeansvarlige, før hun utenfor lokalet blant annet lirte seg av «Fuck you 'a, jævla kineser, ikke følg etter meg 'a» til en kvinne som konfronterte henne. Kvelden resulterte i at 43-åringen nå er tiltalt for verbale og fysiske krenkelser.

Publisert

En lørdagskveld i juli i fjor var en 43 år gammel kvinne i ferd med å forlate en restaurant i Dronnings Eufemias gate.

På vei ut skal 43-åringen ha sagt «Jævla kineser» flere ganger. Da hun kom i samtale med restaurantens kundeansvarlige, var ordlyden blant annet «Din kineser med skeive øyne» og «Kinesere burde kastes ut av landet», heter det i tiltalebeslutningen fra Statsadvokatene i Oslo.

Imidlertid viste det seg at det ikke ble med dét og at kvinnen hadde fått sagt sitt.

Opptrådte også fysisk

Saken ble først omtalt av VG.

Etter å ha kommet seg ut av og på vei vekk fra restauranten, sa hun «Fuck you 'a, jævla kineser, ikke følg etter meg 'a» til en kvinne som konfronterte henne.

Ikke nok med det - hun fulgte videre opp med «Se så stygg du er, da, du har ikke noen øyne når du gjør sånn, øynene dine forsvinner». 43-åringen dro også den andre kvinnen i håret slik at hun mistet balansen og falt i bakken.

På bakgrunn av hendelsene er kvinnen tiltalt etter straffelovens paragraf 266, «for ved skremmende eller plagsom opptreden eller annen hensynsløs atferd å ha forfulgt en person eller på annen måte krenket en annens fred» og 271, «for å ha øvet vold mot en annen person eller på annen måte krenket ham fysisk».

Oslo tingrett har satt av to dager til saken, som begynner 21. februar.

Powered by Labrador CMS