SIAN-leder Lars Thorsen kaller det «fullstendig noldus» at bruk av forsvarsspray regnes som vold. Her snakker han under det Sian kalte en markering på Eidsvolls plass i Oslo i mai i fjor. Foto: Annike Byrde / NTB

Sian-aktivist tiltalt for å ha sprayet ned rådhusvakt. Sian-leder mener bruk av forsvarsspray ikke er vold

En mann på 34 år er tiltalt for vold mot offentlig tjenesteperson og grov kroppskrenkelse etter å ha sprayet en vakt i ansiktet under en demonstrasjon i Oslo.

Publisert

Hendelsen skjedde da aktivister fra Stopp islamiseringen av Norge (Sian) satte fyr på fire koraner utenfor Oslo rådhus i desember i fjor. En video organisasjonen selv la ut på nettet, viste at to sikkerhetsvakter forsøkte å slukke brannen.

En av vaktene ble sprayet i ansiktet med rød forsvarsspray, og dette førte til at 34-åringen nå er tiltalt for grov kroppskrenkelse og vold mot offentlig tjenesteperson.

I tiltalen står det at sikkerhetsvakten ble påført en netthinneskade som medførte smerter og lyssensitivitet. Videre heter det at kroppskrenkelsen er grov og har karakter av et overfall.

Saken skal opp for Oslo tingrett 24. mai.

— Fullstendig noldus

Sian-leder Lars Thorsen sier til Avisa Oslo at organisasjonen har overlevert sitt videomateriale fra hendelsen til politiet.

— Det blir en spennende rettssak. For oss er det ikke vanskelig å se hva som er sakens faktum, sier Thorsen.

Han kaller det «fullstendig noldus» at bruk av forsvarsspray regnes som vold. Det er ikke kjent hvordan mannen som er tiltalt stiller seg til tiltalen og spørsmål om straffskyld.

Powered by Labrador CMS