OSLO PÅ TVERS:

Se video med Ingrid (47): — De fleste går på toalettet for å gå på do. Men det er lov å spørre hvis folk oppfører seg rart, uansett kjønn

— Folk glemmer de sosiale spillereglene fordi vi har vært så mye inne. Dette gjelder også debatten om toalett- og garderobetilgang for transpersoner, sier Ingrid Frivold (46) som bor midt i hjertet av sentrum.

Publisert

Ingrid Frivold (46) jobber som utøvende musiker og bor midt i sentrum. Ifølge henne har nedstengningen av samfunnet bidratt til at vi har glemt litt hvordan vi skal prate med hverandre.

— Skremmebildene som bygges opp er et resultat av at vi blir litt isolert og leser mye rart i stedet for å snakke med folk. Det går fortsatt an å gjøre det, og det er viktig at vi gjør det, sier hun og forklarer.

— Jeg tror sentrum er et av de stedene i byen hvor jeg føler meg mest komfortabel. Sentrum er jo stedet folk drar for å oppleve noe nytt og annerledes, sier Ingrid Frivold, som vokste opp på Røyken i menigheten Smiths Venner.

— Hvis jeg går inn på et toalett nå, og noen spør meg hva jeg gjør der inne, så kan jeg svare at ja, jeg er trans, og jeg skal på do, er det noe gærent? Man behøver ikke å være så redd for å spørre, og det er ikke transfobisk å spørre hvis du lurer på noe. Men du kan samtidig se an situasjonen.

— De aller fleste kvinner har dessverre opplevd kjipe ting, og dette gjelder også transpersoner. Det er veldig få transpersoner som løper inn på toalettene og sier «Jeg skal ha tilgang!».

— De fleste tar det som en del av en lengre prosess som de tar litt forsiktig, noe de venter med å gjøre til de er klare for det og ikke har puls i 200 bare de nærmer seg toalettdøra, sier hun, og legger til at å ikke få gått på toalettet er veldig ødeleggende.

Les hele saken her:

Powered by Labrador CMS