Slik foreslo Mad arkitekter at en midlertidig scene på Tullinløkka kunne se ut. — Vi er svært opptatte av Tullinløkka og nærområdet rundt, forklarte Kurt Singstad da arkitektkontoret lanserte ideen i fjor høst.

Skuespillerne ved Nationaltheatret vil flytte til Tullinløkka. Det vil ikke Riksantikvaren

Nationaltheatrets bygning i Oslo sentrum skal rehabiliteres. Skuespillerne vil legge den midlertidige hovedscenen to kvartaler unna. De taler de nasjonale, antikvariske myndighetene midt i mot.

Publisert

På Tullinløkka, mellom Nasjonalgalleriet og Historisk museum, er det nå park, parkeringsplasser og en brakkerigg for byggeplasser i nærheten.

Nå vil skuespillerne ved Nationaltheatret legge den midlertidige hovedscenen hit. Det skriver skuespillerne i et debattinnlegg i Aftenposten.

— Tullinløkka må holdes åpen

Riksantikvar Hanna Geiran uttalte til avisa 6. februar at hun mente plassen må holdes åpen for publikum, og at den ikke bør inntas av andre aktører.

Men skuespillerne mener hun tar feil og at et midlertidig teater på løkka midt mellom de to museumsinstitusjonene, vil være lurt.

— Vår vennligsinnede visitt vil revitalisere området, skriver skuespillerne.

Bakgrunnen for flyttingen er at teateret skal rehabiliteres etter flere tiår med forfall, noe regjeringen har bevilget to milliarder kroner til.

Krevende grunnforhold har gjort at prisanslaget har økt kraftig. Dessuten har Statsbygg utsatt starten på byggearbeidene to ganger. Seinest tirsdag denne uka.

Mener teater Økern blir lite tilgjengelig

Alternativet er å flytte den midlertidige hovedscenen til en parkeringsplass ved det nedlagte Økernsenteret. Det ligger et stykke unna Oslo sentrum, på en tomt mellom en motorvei og en T-banelinje.

Skuespillerne mener å legge Norges nasjonale hovedscene ved en foreløpig byggeplass godt utenfor sentrum, vil gjøre teateret mindre tilgjengelig for publikum.

— Det vil også være et tydelig tegn på hvordan vi som samfunn prioriterer den norske kulturarven som Nationaltheatret er en viktig del av, skriver skuespillerne i debattinnlegget.

Nationaltheateret skal gjennom en omfattende rehabilitering. Statsbygg utsatte prosjektstart denne uka. Det er andre utsettelse på kort tid.
Powered by Labrador CMS