Butikksjef Ellen Ravnemyr Jonassen mener det er plass til flere bruktbutikker i sentrum. Lørdag åpnet M&E i Grensen 3. Lé Trend i Pilestredet like ved Tinghuset er nærmeste konkurrent.

— Vi tror det er behov for flere bruktbutikker i sentrum

— Dette gikk over all forventning. Det var mange folk innom, og bare smil å se. Vi tror det er behov for en bruktbutikk i Oslo sentrum. Så nå håper jeg både kunder og flere frivillige finner veien til oss.

Publisert

Det sier butikksjef Ellen Ravnemyr Jonassen etter åpningen av M&E Second Hand i Grensen i bydel Sentrum lørdag formiddag. Bildene fra åpningen viser mange meters kø på fortauet utenfor butikken.

Etter at UFF forsvant fra hjørnet av Storgata og Kirkeristen og flyttet til Prinsensgate, har det vært langt mellom bruktbutikkene i sentrum. Lé Trend i Pilestredet like ved Tinghuset er nærmeste konkurrent.

Jobb på vei inn i arbeidslivet

— Å kjøpe brukt er en klimavennlig handling. Nå har folk muligheten til å gjøre dette i en pause på jobb eller som en del av lørdagshandelen. Oslo sentrum trenger flere bruktbutikker, og det håper vi folk vil benytte seg av, sier Jonassen i en pressemelding fra M&E.

Bruktbutikken har tre ansatte. Resten av staben består frivillige og folk i en form for tiltak.

— Vi har folk i blant annet arbeidstrening, språkopplæring og andre former for tiltak, forteller butikksjef Ellen Ravnemyr Jonassen.

— Vi har folk i blant annet arbeidstrening, språkopplæring og andre former for tiltak. Hovedpoenget er å skape en trygg og god arbeidshverdag for folk som ikke kan eller har mulighet til å delta i et vanlig arbeidsliv. Jobb her kan også være en vei inn i et mer ordinært arbeid. Vi har troen på at vi trenger flere slike sentrumsnære arenaer, sier butikksjefen.

Trenger frivillige

Frivillige er også en viktig del av arbeidsstokken.

— Vi trenger frivillige. Det er alltid plass til flere. Så jeg oppfordrer alle til å stikke innom og bli kjent med oss. Vi har det veldig gøy og dette er en meningsfull hverdag, sier Jonassen.

M&E Second Hand er et samarbeid mellom norske Maritastiftelsen og svenske Erikshjälpen. Det er organisasjoner som hjelper mennesker med ulike utfordringer nasjonalt og internasjonalt. Maritastiftelsen har hatt et spesielt fokus på å hjelpe mennesker ut av rusutfordringer.

De to organisasjonene samarbeider allerede om en butikk på Hasle, og overskuddet fra salget i butikken går til organisasjonenes veldedige arbeid i Norge og utlandet.

Her ønsker organisasjonene bak M&E å skape en trygg og god arbeidshverdag for folk som ikke kan eller har mulighet til å delta i et vanlig arbeidsliv.
Powered by Labrador CMS