Oslo Pride forventer tidenes festival i år, på Kontraskjæret.
Oslo Pride forventer tidenes festival i år, på Kontraskjæret.

Oslo Pride flytter til Kontraskjæret. – Større plass, flere folk, mer kjærlighet

– Den nye lokaliseringen vil styrke Oslo Pride betydelig, med større bredde, representasjon og mangfold. Her er det plass til alle, og vi gleder oss masse, sier Oslo Pride-lederen.

Publisert

De siste årene har Oslo Prides festivalområde Pride Park vært i Spikersuppa, men med økende pågang av publikum, spesielt under selve paradehelgen, har behovet økt for å utvide både areal og tilbud. I juni flyttes derfor Pride Park til Kontraskjæret for å gi oss større kapasitet.

– Dette blir tidenes Oslo Pride. Festivalen engasjerer store deler av samfunnet, og vi gleder oss til å kunne ta med enda flere i markeringen av mangfold, kjærlighet og inkludering, sier leder Dan Bjørke.

Leder i Oslo Pride Dan Bjørke, her avbildet i Regnbuetoget september 2022.
Leder i Oslo Pride Dan Bjørke, her avbildet i Regnbuetoget september 2022.

Alt på ett område

Nye Pride Park vil blant annet romme Hovedscenen, BamseScenen, mingleområder, serveringssteder, barer, Pridebutikken og stands fra ulike organisasjoner og foreninger.

Oslo pride

  • Avholdes 23. juni-1.juli
  • Pride Paraden går av stabelen 1. juli
  • Pride Park (Kontraskjæret) holder åpent 28. juni-1. juli

I tillegg vil kultursatsningen fra fjorårets Pride Square integreres med en helt ny scene i parken, og Mini Pride får et eget område opp mot Skansen. Pride House vil dessuten avholdes på Legenes hus på Christiania Torv, bare et steinkast unna Pride Park.

– Denne samlokaliseringen styrker programmet under Oslo Pride betydelig, med større bredde, representasjon og mangfold. Her er det plass til alle, og vi gleder oss masse, sier Bjørke i en pressemelding.

Utover de faste arenaene til Oslo Pride vil det også avholdes flere offisielle arrangementer i samarbeid med andre arenaer, deriblant et utvidet program på SALT.

Powered by Labrador CMS