Oslo havnelangs 2022
Mange syntes det var stas å gå om bord i veteranbåtene i fjor. I år blir det muligheter for å oppleve både veteranbåter- biler og motorsykler langs havna.

Det er klart for et av byens største familiearrangementer

På søndag åpner byen opp for gratis aktiviteter og arrangementer langs havna. Her er noe av det du kan få med deg denne dagen. 

Publisert

Søndag 3. september mellom klokken 12 og 16 er små og store oslofolk invitert til over 40 gratis opplevelser, under Oslo havnelangs.

– Dette blir en folkefest. Vi inviterer sammen med mange flotte aktører, som skaper aktiviteter langs havnepromenaden. Byens hjerte er jo her, der land møter sjø, sier havnedirektør Ingvar M. Mathisen i en pressemelding fra Oslo Havn KF, som står bak arrangementet. 

– En dag utenom det vanlige

Fra Trettenparken på Filipstad og hele veien til Bjørvika, kan du oppleve mange forskjellige aktiviteter langs havna. 

Oslo havnelangs 2022
På 46 poster møter du aktører som tilbyr et vidt spekter av aktiviteter. Her blir spente barn kjent med livet i havet.

Du kan oppleve veteranbåter, undervannsdroner og piratfest med selveste Kaptein Rødskjegg. Den populære redningsskøyta Elias tar også med seg de minste på oppdrag. 

Seilskuta Christian Radich ønsker folk velkommen om bord, og det er mulig å låne både SUP-brett og skateboard. 

Her er noe for enhver smak og alder.

– Vi ønsker både barn og voksne velkommen til å oppleve en dag utenom det vanlige. Det er gøy å bli bedre kjent med både havna og havnepromenaden, og alle de flotte aktørene som holder til her, fortsetter havnedirektør Mathisen. 

Oslo havnelangs er et av Oslos største, gratis familiearrangementer.
Oslo havnelangs er et av Oslos største, gratis familiearrangementer.

Piratfest, roboter og skateshow

Under Oslo havn kan du først og fremst besøke Oslos stolte seilskip, Christian Radich, eller gå om bord i dampskipene DS Børøysund og DS Styrbjørn. Du kan også treffe på Oslo Havns elektriske miljøbåt Pelikan, som plukker søppel med sitt pelikannebb. 

På Akershusstevnet blir det veteranstemning med gamle biler, motorsykler, håndverkstradisjoner og lokalhistorie.

Den snille, men fryktløse, Kaptein Rødskjegg inviterer til piratfest på Vippetangen, og det samme gjør teaterfestivalen på Salt. Mange barn vil nok også like å skape kunst med blåleire på Vippa.

Skating i Trettenparken. Tonje Pedersen i aksjon på fjorårets havnelangs.
Tonje Pedersen i aksjon i Trettenparken, på fjorårets havnelangs.

En dampende badstue venter på Langkaia, samt en båttur fra Vaterland og Sukkerbiten.

Marinbiologer vil også vise frem livet i Oslofjorden. På Vippetangen kan barna blant annet lage hummerhus for å redde hummeren. 

 – Oslo Havns undervannsdrone er i aksjon på Honnørbrygga. Den oppdager både søppel og liv i sjøen. Hos OsloMet på Filipstad blir det også en fin anledning til å prøvekjøre roboter, forteller havnedirektøren. 

Skur 13 på Filipstad er en populær hall for rullende aktiviteter. Utenfor i Trettenparken blir det skateshow hver time, hvor en selv kan låne skateboard og rulleskøyter. 

På Filipstad vil også den lille redningsskøyta Elias seile med barna.

Her kan du se fullt program for Oslo havnelangs.

Powered by Labrador CMS