Politisk duell mellom ordførerkandidatene, Aps Rina Mariann Hansen og Høyres Anne Lindboe, på Mortensrud Festival.
Det ble politisk duell mellom ordførerkandidatene på Mortensrud Festival. Her står Aps Rina Mariann Hansen og Høyres Anne Lindboe på scenen.

Det ble politisk duell mellom ordførerkandidatene under Mortensrud Festivals niende år

Det var både dans, lek og musikk under årets Mortensrud Festival. Men det måtte også gjøres rom for lokalpolitikk. – Folk vil gjerne snakke med politikere og organisasjoner som er med på å forme området de bor i, sier Melita Ringvold, som er grunnlegger av festivalen.

Publisert

Det er duket for det niende året av Mortensrud Festival, lørdag 2. september. I løpet av dagen skal musikk, lek og annen moro bringe lokalsamfunnet sammen.

I år står også politikk på programmet, og festivalen inviterte ordførerkandidatene Rina Mariann Hansen (Ap) og Anne Lindboe (H) til politisk duell.

– Folk er engasjerte, og vil gjerne snakke med politikere og organisasjoner som er med på å forme området de bor i, sier Melita Ringvold i en pressemelding.

Det var hun som grunnla festivalen i 2015, og er aktiv i arbeidet for lokalmiljøet.

– Erfaringen viser at Mortensrud Festival er et lurt sted å besøke for å få nærkontakt med befolkningen, fortsetter Ringvold.

– Masse aktiviteter og folk her!

Det var stortingspresident Masud Gharahkhani som åpnet årets festivalen, til stor glede for alle som deltok.

Stortingspresident Masud Gharahkhani åpnet Mortensrud Festival
Stortingspresident Masud Gharahkhani fikk æren av å erklærte Mortensrud Festival for åpnet.

Festivalsjef Åshild Losnegard sier at til VårtOslo at åpningen har gått strålende. 

– Det er masse aktiviteter og folk her! Snart blir det sirkus-show, i tillegg til mange idrettslag som skal vise seg frem. Så avslutter vi kvelden med en helt spesiell filmvisning. 

– Vi er alle utrolig glade og stolte over å få vise filmen

På slutten av kvelden blir det nemlig førpremiere på filmen «Hør her ‘a».

Spillefilmen er basert på Gulraiz Sharifs bok og regissert av Kaveh Tehrani. Filmen har blitt mye omtalt som høstens store, norske film, og har kinopremiere 15. september.

Folk følger med på politisk duell mellom ordførerkandidatene på Mortensrud Festival. På scenen står Aps Rina Mariann Hansen og Høyres Anne Lindboe.
Folk følger nøye med på politisk duell mellom ordførerkandidatene.

Men før den tid får publikummet på Mortensrud anledning til å se filmen på storskjerm utendørs, som avslutning på årets festival.

– Vi er alle utrolig glade og stolte over å få vise filmen om 15 år gamle norsk-pakistanske Mahmoud, uttrykker festivalsjefen i pressemeldingen.

Av musikk satser festivalen på unge artister som den lokale ungdommen selv her har valgt, for eksempel lokale talenter som Van Dan og Camilla Rowe, og RnB-artisten Rana.

– I tillegg kommer Strykerne Oslo Sør, og barnekor, skolekorps og Point dansestudio, fortsetter festivalsjef Losnegard.

– Vi gjentar vi suksessen med å gjennomføre simultansjakk med juniorverdensmester Aryan Tari. Unge og gamle kan melde seg for å møte mesteren. Hvem holder ut lengst? 

Det ble også plass til litt dans på scenen under Mortensrud Festival.
Det ble også plass til litt dans på scenen under festivalen.

Frivillig innsats grunnleggende for festivalen

Mortensrud Festival ble arrangert for første gang i 2015. Festivalsjefen kan fortelle om en stadig økning både av publikummere og av folk som vil delta som artister og med stands. 

– Selv om det er en festival drevet på frivillig basis, har vi lykkes med å trekke nye og lovende artister til den gamle kunstgressmatta på Mortensrud, i likhet med kunstnere og politikere. 

Gjennom hele festivaldagen er det et yrende liv på plassen, med en rekke stands, matsalg og aktiviteter. Festivalsjefen vil også peke ut jobben de frivillige gjør under festivalen.

– Innsatsen fra frivillige er helt grunnleggende for at vi kan gjennomføre festivalen år etter år.

Du kan lese mer om festivalens program på Facebook.

Powered by Labrador CMS