Her bryter en unge kvinne opp postkassene til beboere i Ringnes Park Vest. Overvåkingsbilder ble sendt politiet etter gjentatte innbrudd.

Sameiet ga overvåkingsbilder til politiet: To personer ble pågrepet for postkasseinnbrudd ved Ringnes Park Vest

Etter flere innbrudd i postkassene var beboerne og styret i Ringnes Park Vest lei. De satte i gang eget detektivarbeid og overleverte bevisene til politiet. Nå er to personer pågrepet og mistenkt for innbruddene.

Publisert

— Vi har ransaket på en adresse og tatt beslag i diverse post og en haug med nøkler, skriver politiadvokat Johannes Hafsahl i en melding til styret ved Ringnes Park Vest.

— Jeg kan opplyse at vi i går pågrep to personer for postkassetyveriene, skriver politiadvokaten ved Oslo politidistrikt.

Etter at postkasser ble brutt opp og innhold ble stjålet første gang, opplevde sameiet i Ringnes Park Vest i bydel Sagene at saken bare ble henlagt av politiet. Så fortsatte innbruddene i postkassene.

— Gledelig at politiet følger opp

Da bestemte sameiet seg for å handle. De satte i gang sitt eget spaningsarbeid. Etter en ny runde med ødelagte postkasser og innhold som var blitt stjålet, er blant annet overvåkingsbilder levert politiet.

— Potskasseinnbruddene har visstnok foregått i både området vårt og i store deler av Oslo, sier styreleder Marianne Husum i sameiet Ringnes Park Vest.

— Denne type kriminalitet kan få alvorlige konsekvenser for den enkelte som blir utsatt. I tillegg til ødeleggelser på våre felles dører og postkasser. Det er derfor gledelig at vi ser at politiet har fulgt opp denne saken, sier styreleder Marianne Husum i sameiet Ringnes Park Vest.

Skal ha foregått flere steder i Oslo

Postkassetyverier er ifølge forsikringsselskaper ikke uvanlig og kan få alvorlige konsekvenser for de som blir rammet. Det verste er id-tyverier, der kriminelle får tak i sensitive personopplysninger som brukes til å opprette kredittkort eller å oppta lån. Men også verdisaker i pakker blir stjålet fra postkasser.

— Dette har visstnok foregått i både området vårt og i store deler av Oslo. Nå er politiet oppmerksomme på tyveriene, sa Marianne Husum sist VårtOslo omtalte postkassetyveriene.

Powered by Labrador CMS