Butch og Monica Johansen Dampha har utviklet et nært vennskap.

Firebente Butch (7) kom fra Ukraina, men ble skilt fra sin familie. Før de får gjenforenes, tar Monica på Sagene vare på ham

— Han er så tillitsfull og stoler fullt og helt på meg. Dersom venninnen min holder båndet, ser han etter meg og lurer på hvor jeg er. Det har blitt veldig nært.

Publisert

— Kan du tenke deg det lille vesenet som har sittet på en buss i seks dager, kommet til Oslo, før han opplever at familien reiser videre? Han skjønte ikke noe. Siden har han vært klistra til meg, sier Monica Johansen Dampha (46).

Syvårige Butch, av rasen Bichon frisé, ankom Oslo fredag sammen med matmor og datteren på tolv år. Da resten av familien reiste videre til Finnmark påfølgende dag, var han imidlertid nødt til å bli igjen til kontroll av sykdommer og registrering.

Stilte seg til disposisjon

Johansen Dampha, som bor i bydel Sagene, forteller at det er broren og hans russiske kjæreste som har ordnet at den ukrainske familien kunne komme til Norge og endelig Hammerfest. De kom i kontakt med familien etter å ha hjulpet en annen tidligere.

Butch foretrekker at det er hans midlertidige eier som har ham i bånd.

— Samboeren til broren min ringte meg fredag og lurte på om jeg kunne hente familien og la dem overnatte hos meg. Jeg bor i en ettromsleilighet, og mens de sov på soverommet, tilbragte jeg natten på sofaen i stua. De snakket ikke særlig engelsk, men vi gjorde oss forstått med gestikulering og ved hjelp av et oversettelsesprogram.

At Johansen Dampha er full av lovord om familien, skinner tydelig gjennom. Hun omtaler datteren som «tapper» og sier at de uttrykte stor takknemlighet. På samme tid er Johansen Dampha selv veldig glad for å ha hatt muligheten til å bidra.

Tillitsfull relasjon

Butch blir først gjenforent med familien søndag, da broren og kjæresten reiser til Oslo for å hente ham. Frem til den tid kan Johansen Dampha og Butch fortsette å dyrke en relasjon som stadig blir sterkere.

— Han er så tillitsfull og stoler fullt og helt på meg. De jeg får besøk av i leiligheten, kjefter han på. Han går i forsvarsmodus. Dersom venninnen min holder båndet, ser han etter meg og lurer på hvor jeg er. Det har blitt veldig nært.

Powered by Labrador CMS