Trasophallen sto klar i 1969 og har vært svært mye brukt. Nå er den klar for bruk igjen.
Trasophallen sto klar i 1969 og har vært svært mye brukt. Nå er den klar for bruk igjen.

Trasopphallen på Oppsal arena er ferdig rehabilitert

Trasopphallen, den eldste delen av Oppsal arena, er ferdig rehabilitert og kan tas i bruk i løpet av høsten.

Publisert

Anlegget har fått et nytt aktivitetsrom, bedre garderober, kontorer og en vesentlig oppgradering av hallen.

– Rehabilitering av Trasopphallen betyr et bedre tilbud til nærmiljøet. Ni av ti barn er innom idrett, men flere faller fra i ungdomstida. Idrett er mer enn sport, det er folkehelse og forebygging, sier byrådsleder Raymond Johansen i en pressemelding.

Oppsal arena er ett av byens mest besøkte anlegg. Brukerne kan glede seg et stort aktivitetsrom til for eksempel yoga, boksing og dans. Tribunen har opptil 300 tribuneplasser.

Fra venstre i den nye hallen: byrådsleder Raymond Johansen og, byråd Omar Samy Gamal. Til høyre: avdelingsdirektør i Kultur-
og idrettsbygg, Merete Hoff.
Fra venstre i den nye hallen: byrådsleder Raymond Johansen og, byråd Omar Samy Gamal. Til høyre: avdelingsdirektør i Kultur- og idrettsbygg, Merete Hoff.

Sto ferdig i 1969

Trasopphallen sto ferdig i 1969. På 1980-tallet ble bygget utvidet med én etasje og et større inngangsparti. I årene etter ble det gjort enkelte utbedringer og etter 50 års bruk var det betydelige behov for oppgradering både innvendig og utvendig.

– Stor aktivitet medfører også høy slitasje. Det er kjempeviktig for tilbudet at de eksisterende anleggene oppgraderes og utvides sånn at det blir best mulig bruk. Nå blir det bedre for innebandy, håndball og basket i Trasopphallen, sier Omar Gamal, byråd for kultur, idrett og frivillighet.

Fasaden på Trasophallen har fått en oppgradering.
Fasaden på Trasophallen har fått en oppgradering.

Svært fornøyde

Bygget er utvidet med rundt 300 kvadratmeter og har blitt tilleggsisolert. Et nytt teknisk tilbygg på over 200 kvm har frigjort lagringsplass i hallen og bidrar til bedre inneklima. Fasaden har også fått en visuell oppgradering.

– Vi er veldig fornøyd med sluttresultatet der Trasophallen fremstår som ny både utvendig og innvendig, sier Merete Hoff, avdelingsdirektør i Kultur- og idrettsbygg.

Hovedtiltak i rehabilitering

• Ny fasade med nye vinduer og dører

• Tilleggsisolering av tak og vegger for et mer energieffektivt bygg

• Rehabilitering av betongkonstruksjoner for økt levetid

• Rehabilitering av takkonstruksjon og sluk for å forhindre lekkasjer

• Rehabilitering av kontorer, garderober og hall 4

Powered by Labrador CMS