Brannvesenet har nå slukket skogbrannen i Østmarka som startet ved ettermiddagen torsdag.

Kontroll på brannen i Østmarka. Slukking fortsetter gjennom natten

Det er kontroll på brannen ved Ulsrudvann og Østmarksætra. Politiet sier at slukkingen kommer til å holde på hele natten og trolig inn i morgendagen.

Publisert

Politiet har stengt parkeringsplassene ved Ulsrudvann og Østmarksætra grunnet en skogbrann i Østmarka. Det er meldt om tiltakende vind.

— Skogbrannnen er lokalisert midt mellom nordenden av Nøklevann og Ulsrudvann, sier vaktkommandør Ola Klakegg til VårtOslo.

Han forteller at det er snakk om 3-400 kvadratmeter som brenner.

— Det er utfordrende å komme til, men vi legger en plan på å få slukket brannen, legger han til.

Jobber med å få turgåere ut

Politiet ber om at folk på tur i området ikke kjører inn, for å gi plass for ressursene.

— Det skal per nå ikke være fare for bebyggelse. Mye folk i området som det jobbes med å få ut. Turfolk som kommer inn fra Haraløkka vil også bli forhindret fra å gå inn i marka derfra, skriver de på Twitter.

Brannvesenet advarer mot å oppsøke områdene rundt Nøklevann og Ulsrudvann da skogbrannen i området forårsaker store mengder røyk.

Politiet anbefaler alle som er i skogen på odden innenfor Sørli ved Nøklevann, eller mellom Ulsrudvann og Nøklevann, om å ta seg til Haraløkka og ut av området grunnet spredningsfare.

— Ser ut til å være brann av noe omfang

— Den siste informasjonen vi har fått fra innsatsleder på stedet, er observasjoner om tiltakende røyk og tiltakende vind. Det ser ut til å være en brann av noe omfang, sa operasjonsleder Marita Aune i Oslo politidistrikt til NTB like etter at brannen ble lokalisert.

Det er etablert vanntilførsel fra Ulsrudvann ved slukkingsarbeidet.

Omtrent to timer etter at de først meldte om brannen kommer politiet med en oppdatering.

— Brannvesenet melder om at det er god effekt med bruk av vann, og at det nå er kontroll på det som betegnes som brannfronter. Jobbes fortløpende med slukking og graving. Innsatsen kommer til å holde på hele natten og ut trolig ut over dagen i morgen.

Powered by Labrador CMS