John Andre Hanøy med en av utallige store grønne planter i den eksotiske Løkka-butikken Luck.

Eksotiske, grønne og unike Luck på Grünerløkka stenger dørene for godt

— Takk for fem år med spenning, glede, utfordringer og masse grønn kjærlighet. Slik forteller duoen Jojo Eng og John Andre Hanøy at det er kroken på døra for unike Luck på hjørnet av Grüners gate og Markveien.

Publisert

I 2018 startet Jojo Eng og John Andre Hanøy eksotiske og mangfoldige Luck i hjørnelokalene rett ved Olaf Ryes plass. Butikken var bokstavelig talt en sjelden plante i Oslos butikkflora.

Etter omfattende oppussing av lokalene ble butikken fylt med alt fra store, grønne planter til interiør, servise og klær.

— Takk til alle som har heiet på oss

I tillegg hadde Jojo Eng et hjørne av butikken der han trimmet skjegg og og klippet hår på kundene.

Med lokalisering midt på Løkka, rett ved siden av Tim Wendelboes kaffebar, så fremtiden til Luck lysende ut. Men nå er det altså slutt.

— Takk til alle dere som har fulgt oss og heiet på oss. Vi digger dere, skriver Eng og Hanøy på Facebook-siden Næringsdrivende på Grünerløkka.

Jojo Eng (til v.) og John Andre Hanøy pusset opp lokalene grundig før Luck åpnet for fem år siden.

Dermed er den "botaniske hagen" med salg av planter, interiør, klær og mye annet historie.

Føyer seg inn i rekken

— Takk for fem år med spenning, glede, utfordringer og masse grønn kjærlighet, sier duoen bak Luck.

Årsaken til stengingen av Luck oppgis ikke i Facebook-innlegget. Men butikken føyer seg inn i rekken av små, uavhengige næringsdrivende som må stenge.

I fem år har Luck holdt til på hjørnet av Markveien og Grüners gate.

De siste ukene har VårtOslo fortalt om flere småbutikker og serveringssteder som går dukken. Felles for dem er at ingen er del av en større kjede.

Årsakene flere ramser opp er litt ulike. Men noe går igjen - nedstenging under korona, økte råvarepriser, dyrere strøm, ingen utsettelse eller forståelse fra skattemyndigheter og kommunale etater.

— Færre folk bruker penger

Daglig leder i Grünerløkka kultur- og næringsforening, Jan Robert Johnsen, tror det vi nå ser i Oslo bare er begynnelsen på flere småbutikker og serveringssteder som tvinges til å gi opp.

— Vi vet det er andre som ikke har tatt ut lønn på en god stund. Så det vil dessverre komme flere som går under, sier han.

— Færre folk bruker penger. Det henger selvsagt sammen med dyrere strøm, økte renter på lån og ikke minst prisøkning generelt, mener Jan Robert Johnsen.

Powered by Labrador CMS