Grüner-spillerne kunne juble over seier mot opprykksrival Nidaros søndag ettermiddag.

Ett tap på ti kamper har gitt Grüner en pangstart på hockeysesongen: – Spiller vi som i dag er det ingen som kan slå oss

Én seier og ett tap ble fasit for Grüners hjemmekamper mot opprykksrival Nidaros denne helga. – Deilig å komme tilbake med seier søndag, sier Nicolai Olsvik.

Etter å ha vunnet de åtte første seriekampene relativt lett, ble det lørdag tap 3-5 hjemme mot opprykksrival Nidaros. Søndag møttes de to lagene til ny dyst på Dælenenga, og da slo Grüner-laget tilbake og vant 3-0.

– Spiller vi som vi gjorde i dag i de resterende kampene rykker vi opp, sier assistenttrener Stian Semerud til VårtOslo.

– Utrolig deilig å komme tilbake

I en kamp hvor det skulle butte litt for Grüner-spillerne foran mål, var det godt å ha Nicolai Olsvik i toppform.

Med sine to mål avgjorde han nesten på egenhånd toppoppgjøret søndag.

– Det var utrolig deilig å få denne seieren og kunne slå tilbake fra i går, sier han.

Sander Cramer Knudsen.
Sander Cramer Knudsen og resten av Grüner-backene hadde god kontroll på Nidaros-spillerne søndag.

Spesielt Olsviks andre mål, et soloraid fra egen sone, var et høydepunkt i kampen.

– Den scoringa var ganske pen ja, innrømmer målscoreren selv.

– I dag gjør vi jobben vår

Etter lørdagens tap mot Nidaros var Grüner-trenerne Marius Bjerke og Stian Semmerud ikke helt fornøyde med hvordan laget framstod på hjemmeis.

Søndag var det et adskillig mer fornøyd trenerteam, som så spillerne sine komme tilbake på vinnersporet igjen.

– I går var vi ikke gode nok kollektivt, og jeg føler at vi ikke spiller den hockey vi skal. I dag synes jeg det fungerer mye bedre, mener Semmerud.

Marius Bjerke og Stian Semmerud
Grüner-trenerne Stian Semmerud (t.v) og Marius Bjerke er godt fornøyd med årets sesongåpnng.

Etter å ha tatt tre av seks poeng mot Nidaros, som mange mente var den største opprykksrivalen før sesongen, går turen nå til Narvik, og to kamper mot et lag som har startet sesongen like godt som Dælenenga-gutta.

– Denne kampen, og seriestarten, gir meg tro på at vi har alle muligheter til å rykke opp. Spiller vi som i dag i de resterende kampene er det ingen som vil slå oss, sier Semmerud.

Målløs åpning

I jakten på å unngå det andre tapet på ett døgn mot trønderne gikk Løkka-laget hardt ut fra start søndag ettermiddag, og godt hjulpet av en tidlig Nidaros-utvisning fikk hjemmelaget etablert et godt trykk mot trønder-målet.

Christian Torrissen
Christian Torrissen var hakket kjappere og klokere enn motstanderen søndag.

Ved halvspilt periode hadde ikke gjestene klart å løsne et eneste skudd mot Grüner-keeper Anton Malmborg, mens gutta i kremhvitt på ti skudd ikke hadde klart å sette pucken i nettet.

Innspurten på perioden ble en liten opptur for trønder-gjestene, men selv ikke i overtall klarte de å overliste Grüners sisteskanse. Dermed kunne lagene gå til første pause med et målløst resultat.

Olsvik tenner håpet

Med vissheten om at de så absolutt ikke hadde spilt noen god førsteperiode kom Nidaros-spillerne på isen med en langt mer offensiv innstilling til midtperioden. De skulle likevel ikke gi noen snarlig bedring i antallet scoringer, og da kunne hjemmelaget fortjent ta ledelsen etter drøyt seks minutter ved Nicolai Olsvik.

Nicolai Olsvik
Nicolai Olsvik scorer Grüners første mål.

De resterende minuttene av perioden ble tettere og jevnere spillemessig enn hva den første perioden hadde vært, men nok en gang var det ingen av lagene som klarte å sette flere pucker inn bak motstanderens målvakt.

Dermed ble det med den ene Grüner-scoringen, før kampen skulle avgjøres i den siste perioden.

Fantastisk soloraid avgjør kampen

Vel vitende om at det å lede med ett mål på ingen måte er noen trygg ledelse i ishockeyens verden, slet Grüner med å skape de virkelig store sjansene for å få avgjort kampen tidlig i den siste periode.

Men etter seksten minutter skulle målscorer Nicolai Olsvik ta saken i egne hender. Fra egen sone raidet han over hele isflata og sendte Løkka-klubben opp i en tomåls-ledelse.

Derfra og inn hadde gutta fra Dælenenga full kontroll, og med Nidaros i desperat jakt på scoringer i sluttminuttene, kunne Kevin Berg fastsette resultatet til 3-0 med skudd i et åpent mål.

Dermed har Grüner-laget bare tapt tre poeng av 30 mulige i jakten på opprykk til eliteserien neste sesong.

Grüner - Nidaros = 3 - 0 (0-0,1-0, 2-0)

Grüner ishall

209 tilskuere

Hoveddommere: Hans Jørgen Wahlberg / Stian Flåten

1.per: Ingen

2.per: 1-0 (26.38) Nicolai Olsvik (Julius Kvandal / Jakob Nerland)

3.per: 2-0 (56.26) Olsvik (Kvandal / Joachim Sommer Nielsen) 3-0 (57.28) Kevin Berg (Herman Mowe)

Utvisninger: GRÜ: 3x2min NID: 5x2min