Vålerengas keeper Jacob Storevik plukker ned en ball under eliteseriekampen i fotball mellom Lillestrøm og Vålerenga på Åråsen stadion.

Geir Bakke-smell mot gamleklubben – Lillestrøm med 2-0-seier over rivalen Vålerenga

Vålerenga-trener Geir Bakke fikk et vondt gjensyn med Åråsen stadion. Lillestrøm vant 2-0 etter et eksplosivt derby. VIF har nedrykksfaren hengende over seg.

Bakke hoppet av LSK-kontrakten i sommer og overtok rivalen Vålerenga. Det skapte sinne blant tilhengerne i Lillestrøm.

Etter søndagens tap står Vålerenga med 24 poeng på 25 kamper og med tre tap på sine fire siste kamper i Eliteserien.

Gjermund Åsens corner endte på bakerste stolpe etter 27 minutter. Der kom forsvarer Martin Ove Roseth i bra fart. Med tre VIF-spillere rundt seg headet han inn 1-0.

– Det er en ubeskrivelig god følelse. Det har buttet i noen måneder for min del. Jeg kan ikke sette ord på det, sa Roseth til TV 2 etter kampen.

Temperatur

Vålerenga hadde ikke en eneste avslutning på mål i førsteomgangen. Det var LSK som styrte kampen under sin vikartrener Eirik Bakke.

Etter pause kom VIF langt bedre med, men en tabbe av Magnus Bech Riisnæs åpnet fri vei mot mål for innbytter Mathis Bolly da klokka viste 69 minutter.

Lillestrøm-spillerne feirer 1-0.

– Ord blir fattige. Det er fantastisk, sa Bolly.

Han løp cirka 50 meter med ballen før han rundet keeper og ordnet 2-0. Det skjedde bare vel to minutter etter at spissen kom på banen.

Det var temperatur på tribunene og ute på banen. Det kokte så smått over for Lillestrøms keepertrener Fredrik Vestgård før pause. Han fikk gult kort etter å ha løpt mot en VIF-spiller ved sidelinjen.

Bakke-stikk

Bakke ble møtt med pipekonsert og noen obskøne gester fra deler av LSK-fansen i sin retur til Åråsen stadion. Det ble også hengt opp en banner i pausen som framstilte Bakke i en galge med en pengesekk i hånden.

– Det må man bare regne med når ting har blitt som de har blitt. LSK-fansen sier tydelig og klart ifra når de er misfornøyd med noe. Det var bare å forvente, og jeg har ikke brukt for mye tid på det. Det må jeg tåle, sa Bakke til TV 2.

Lillestrøm-fansen holder opp et banner som protest mot sin tidligere trener Geir Bakke.

Det var Mathis Bolly enig i.

– Det får han tåle. Sånn er det, sa Bolly om banneret.

Politiet hadde store styrker ut for å holde orden på fansen, og det ble også benyttet helikopter.

Avspark ble utsatt i åtte minutter etter utstrakt bruk av bluss fra VIF-fansen. Da kampen kom i gang, svarte LSK-tilhengerne med samme grep.

Begge klubber risikerer til å bli bøtelagt av Norges Fotballforbund etter bruk av bluss og annen pyroteknikk.

For Lillestrøm venter tabelleder Bodø/Glimt borte i neste serierunde. Vålerenga møter da Rosenborg hjemme.