Brannvesenet fikk melding om brannen rundt kvart over åtte fredag kveld.

Brann slukket i tyrkisk restaurant på Grünerløkka

Fredag kveld brant det kraftig i den tyrkiske restauranten Saray, i en eldre bygård i Trondheimsveien på Grünerløkka. Brannvesenet har slukket brannen, men det er fortsatt mye røyk på stedet.

Publisert

— To personer har fått tilsyn av helsevesen, sier operasjonsleder Tore Solberg i Oslo politidistrikt til NTB. Én av disse er kjørt til legevakt for kontroll.

Brann i restauranten Saray i Trondheimsveien på Grünerløkka.

Nærmere klokka halv ni fredag kveld opplyste politiet på Twitter om at nødetatene var på vei til nedre del av Grünerløkka, etter melding om brann på en adresse.

Stedet det gjaldt er den tyrkiske restauranten Saray i Trondheimsveien 10, som ligger i første av en tre etasjers høy bygård. Bygården ble bygget på 1890-tallet, og brannen skal ha startet ventilasjonsanlegget til restauranten.

— Det er veldig mye røyk. Vi er på stedet sammen med brannvesenet. Vi evakuerer og samler folk, mens brannvesenet er i gang med slukking av brannen, sa Solberg til VårtOslo.

Mange evakuerte

— Vi er på stedet med til biler og røykdykkere er sendt inn i bygningen, fortalte vaktkommandør Glenn Gulbrandsen i Oslo brann- og redningsetat til NTB.

Brannmannskapene hadde lenge ikke kontroll på brannen.

Brann i restauranten Saray i Trondheimsveien på Grünerløkka.

Til NTB sa Solberg at evakuerte beboere samles på en nærliggende restaurant.

— Det er registrert rundt 50 beboere på adressen og vi har verken fått melding om savnede eller skadde, fortalte han.

Nedre del av Trondheimsveien var stengt inntil videre på grunn av brannen.

Powered by Labrador CMS