Bronsevinner Oskar Marvik feirer med leder for Sportsklubben 09 bryting, Håvard Solli Bergheim (t.v) og nestleder Jørgen Johansson etter bronsekampen i bryte-vm lørdag kveld.

Mer enn 150 klubbmedlemmer fulgte Tåsenplogens bronseseier i bryte-VM: - Klubbens første VM-medalje for herrer noen gang

— Bronse i VM er utrolig stort både for Oskar og klubben, sier leder for Sportsklubben 09 bryting, Håvard Solli Bergheim. Neste helg skal de unge talentene i klubben forsøke å dominere junior- og ungdoms-NM på Skedsmo.

Publisert

Etter en uke med verdens beste brytere i aksjon på Jorda Amfi, kan Dælenenga-klubben Sportsklubben 09 bryting sole seg glansen fra en bronsemedalje i brytingens tyngste vektklasse. Oskar «Tåsenplogen » Marviks seier over chilenske Oskar Acosta Fernandez lørdag kveld, var med på å krone en fantastisk uke med bryting i hockeyhallen på Vålerenga.

— Dette er stort for norsk bryting og fantastisk at det skulle klaffe på hjemmebane, sier leder i klubben, Håvard Solli Bergheim, til VårtOslo.

Første seniormedalje for herrer til 09

Sportsklubben 09 har lange og gode tradisjoner i norsk brytesport, men en ting manglet klubben før lørdagens bronsefinale, en VM-medalje i seniorklassen menn.

— Dette er helt fantastisk. Her sto voksne menn og gråt etter bragden til Oskar. Nå var det på tide at 09 kom på pallen også i et verdensmesterskap, sier en rørt Solli Bergheim.

Oskar "Tåsenplogen" Marvik sikret med seier i lørdagens bronsefinale Sportsklubben 09 bryting deres eneste VM medalje til nå.

Det var heller ikke bare bronsen til «Tåsenplogen » som gledet brytehjertene på Løkka i løpet av den forrige uka. Også innsatsen til Exauce Mukubu og Snorre Harsem Lund satte merker hos fansen, selv om sluttresultatet kanskje ikke ble helt som forventet.

— Alt i at synes jeg alle gutta gjør en veldig god innsats og får vist seg fram på en veldig god måte, mener Håvard Solli Bergheim.

Enorm støtte på tribunene

Publikumsframmøtet under årets VM var kanskje ikke all verden, men hos hjemmepublikumet visste man å gi lyd fra seg når de norske bryterne var på matta. Fra felt 204, helt oppunder taket i amfi'n, fulgte over 150 klubb- og familiemedlemmer de spennende kampene.

— Her viser vi at vi står sammen som klubb. Det er fantastisk å se den støtten gutta våre har fått fra tribunen i løpet av uke, sier Solli Bergheim.

Bryterne fra Sportsklubben 09 hadde god støtte fra tribunen under ukas bryte-VM på Jordal Amfi.

Forhåpninger til NM

Til helga er det nok et stort mesterskap på gang for bryterne fra Dælenenga. Da er det junior- og ungdomsbryterne i klubben som skal i aksjon under NM på Skedsmo. Her har årets deltakere virkelig noe å forsvare. I fjor ble klubben kåret til beste klubb under arrangementet.

— Også i år har jeg stor tro på at vi kommer til å ta flere medaljer, så får tiden vise om vi blir beste klubb i år igjen, avslutter Håvard Solli Bergheim.

Powered by Labrador CMS