OSLO 20000626:I løpet av mandag regnet NSB å bli ferdig med kontrollen av samtlige 12 Signatur-tog som til nå er levert av ADtranz på Strømmen - tidligere ABB Strømmens Verksted. -Togsettene kontrolleres av NSB på verkstedet i Lodalen i Oslo, etter spesifikasjoner og andre regler satt opp av ADtrans. Her togsettene parkert i Lodalen.Foto: Morten Holm / NTB
Togsett parkert i Lodalen utsettes fra tid til annen for taggere.

Politihund tok tagger ved tog i Lodalen: - Han ble innhentet som en bumerang

— Mistenkte ble innhentet som en bumerang, forteller politiet etter at en politihund fanget en person for tagging på Vy-tog i Lodalen i natt.

Publisert

Nå venter trolig en bot og muligens betinget fengsel for taggeren som ble tatt av en politihund natt til påskeaften, mistenkt for skadeverk på Vy-tog stående i Lodalen.

— Hund og hundefører la på sprang. Mistenkte fikk et ublidt møte med hundepatruljen som var flittig, forteller politiet på Twitter.

— Ble heldigvis ikke bitt

Nå er det opprettet en anemeldelse mot den mistenkte taggeren.

— Mistenkte ble innhentet som en bumerang. Heldigvis ble han ikke bitt, forteller politiet.

Saken har likhetstrekk med det som hendte inne på Sporveiens T-baneanlegg på Ryen høsten 2021. Forskjellen fra den gang var at en tagger ble bitt av politihunden.

Da så en vekter, via overvåkingskamera, taggere ved T-banevogner og tilkalte politiets hundepatrulje. Det endte med tiltale og rettssak.

Idømt bot og betinget fengsel

— Tagging er et betydelig samfunnsproblem, mente Oslo tingrett i dommen etter taggingen på T-banevognene.

— Skadeverk på offentlig infrastruktur rammer fellesskapet, og samfunnet påføres store og helt unødvendige kostnader, heter det i dommen.

Den saken endte med bot på 3.000 kroner og 30 dager betinget fengsel for taggerne.

I tillegg måtte de ut med erstatning på nær 10.000 kroner til Oslo sporveier.

Powered by Labrador CMS