Karakteristiske innsatsbiler som er store i størrelsen og matt blå i fargen brukes under MIK-treningen.

Politiet med innsatsbiler ved Jordal Amfi

Politiets tilstedeværelse kan begrense fremkommeligheten på stedet.

Publisert

Både tirsdag og torsdag mellom klokken 08.00 og 11.30 vil politiet være synlig til stede på Jordal Amfi, Vålerenga Ishockeys hjemmebane, og i Elverumgata like ved, opplyser Oslo-politiet selv i sosiale medier.

Årsaken er at politiet denne uka gjennomfører såkalt MIK-trening. MIK er forkortelsen for mobiltaktisk innsatskonsept.

Bruker byrommet

Med karakteristiske innsatsbiler som er store i størrelsen og matt blå i fargen, stiller denne delen av politistyrken vanligvis i situasjoner der politiet håndterer større menneskemengder eller har behov for å sikre trygget og hindre voldelige episoder i forbindelse med demonstrasjoner og opptøyer.

Dette med hensikt om å sikre ytringsfriheten og unngå skader, ifølge politiet.

«Vi er avhengige av å kunne trene på ulike situasjoner for å løse de ulike oppdragene våre på en best mulig måte. Politiet er glad for at vi får trent på dette i byrommet», heter det i politiets oppdatering.

Trafikkpåvirkning

Foruten polititreningen ved Jordal Amfi, der det som følge av politiets tilstedeværelse kan bli begrenset fremkommelighet i de aktuelle periodene tirsdag og torsdag, skal det på ettermiddagen de to nevnte dagene for øvrig også trenes på bruk av gassgranater på Løvenskiold skytebane i nabokommunen Bærum, om Oslo politidistrikt også dekker.

Dette vil medføre en del røyk i sistnevnte område.

«Vi skal sørge for å trene på en så skånsom måte som mulig og som ikke er til ulempe for øvrige som befinner seg i området», avslutter Oslo-politiet innlegget.

Oppdatert tirsdag 9. april klokken 13.55: I en tidligere versjon av artikkelen sto det at politiet gjennomfører MIK-treningen tirsdag og onsdag, slik politiet først meldte. Politiet retter tirsdag ettermiddag til at det er tirsdag og torsdag disse treningene gjennomføres.



Powered by Labrador CMS