Vålerenga Ishockeys sportslige leder Frikk Juell har grublet mye på tomme Jordaltribuner denne sesongen.

Slutt for eliteserien i ishockey. — Hockeynorge har blitt mer sammensveiset, sier Frikk Juell i Vålerenga

Det har ligget i luften i flere uker, men i dag kunne Norges Ishockeyforbund informere at pucken er droppet for siste gang denne sesongen. Alle som er glad i verdens kuleste vinteridrett håpet forgjeves på gjenåpning.

Publisert

Det tok 75 dager fra årets Fjordkraftliga ble satt på ubestemt koronapause, til det i dag ble bestemt at sesongen er over. I takt med et stadig stigende R-tall i koronauniverset var det nok færre og færre som trodde på seriespill og et redusert NM-sluttspill.

VårtOslo tok en prat med Vålerenga Ishockeys sportslige leder, Frikk Juell, for å høre hva han tenker om at sesongen gikk til icing.

— Det har vært en intens periode de senere ukene. Selv om dette på en måte var ventet, var det brutalt å få beskjeden, sier han.

Imponert over holdningene i laget

Juell, som har sittet i jobben siden juli i fjor, skryter uhemmet av alle som er involvert i elitelaget til Vålerenga Ishockey. Spillere, støtteapparat, trenere, lagleder og medisinsk apparat. Alle har strukket seg så langt som mulig for å gjøre det beste ut av en uvanlig og krevende sesong.

— Uansett hvilke endringer som har kommet har alle sammen krummet nakken og gått på. Spillergruppa har vært fantastisk, både på og utenfor isen, sier den sportslige lederen.

Han forteller om en gjeng profesjonelle idrettsutøvere som hele tiden har trent godt. Enten det har vært på uteis, på barmark, eller med ti mann på isen og en køllelengdes avstand.

— Vi har stått sammen

Frikk Juell sender også sine tanker til U21-laget, som han tidligere hadde treneransvaret for. Unge og lovende gutter som ikke har hatt normal treningsaktivitet siden 10. november i fjor.

Men noe godt kan ha kommet ut av koronasesongen som nettopp et avsluttet;

— Jeg er overbevist at hele hockeynorge har blitt mer sammensveiset av utfordringene vi har møtt på i år. Vi har stått sammen hele veien.

— Begynner Camp Roy (Roy Johansens beryktede barmarkstreninger) i morgen?

— Den gjør nok ikke det. Jeg har kalt inn trenerne til møte i kveld, der skal vi diskutere dette med oppstart av neste sesong. Vi får nå veldig god tid til å forberede oss til neste sesong, og spillerne er sultne på spill igjen, sier 35-åringen.

Vålerengas siste hjemmekamp i fjordkraftligaen var mot Stavanger Oilers 5 januar i år.

– Ikke sportslig og fysisk ansvarlig

Avslutningen av sesongen kommer blant annet som en følge av de nye og strenge koronatiltakene som er innført for blant annet kommunene i Viken. De påvirker flere klubber i toppdivisjonen.

– Først og fremst har vi prøvd veldig lenge på mange måter for å holde det gående både trenings- og spillemessig. Nå er vi på overtid av overtiden når det kommer til antall spilledatoer for å få gjennomført noe som er i nærheten av å være sportslig ansvarlig og fysisk forsvarlig, sier assisterende generalsekretær Kristoffer Holm til NTB.

Føler ikke på noen lettelse

Han peker videre på at mange spillere er på kontrakter som utløper ved utgangen av april. I tillegg er flere ishaller i ferd med å stenge for sommeren, og på toppen kommer forbudet mot treninger for toppidretten i Viken.

– Det gjør at vi ikke lenger har anledning til å holde det gående, sier Holm.-

Hockeytoppen understreker at tirsdagens avgjørelse ikke ble tatt med lett hjerte.

– Det er ambivalent. Det er ikke sånn at vi føler noe lettelse for å ha tatt den, sier han.

Det nærmeste Vålerenga kom kamper etter 5. januar var et par interkamper hvor hvitt lag stakk av med seieren,

Frisk vant serien

Beslutningen betyr samtidig at Frisk Asker er seriemester, til tross for at Storhamar i øyeblikket ligger foran på tabellen. Slutt-tabellen rangeres ut fra forholdet mellom antall oppnådde poeng et lag har, sett opp mot antall poeng som var mulig å oppnå, uttrykt i prosent.

Der er Frisk foran.

– Det er veldig kult å vinne serien, selv om det selvfølgelig er kjipt å ikke spille ferdig. Men når alt ble som det ble, så er det fint at det kommer noe positivt ut av det. Denne gangen ble det å vinne serien for Frisks del, og for min del å bli toppscorer i serien. Det er noe jeg tar med meg inn i neste sesong, sier Frisk-måltyven Viktor Granholm til NTB.

Klubbene enige

Det har ikke vært spilt kamper i eliteserien i ishockey siden i begynnelsen av januar.

– Vi har hatt god dialog med klubbene i forkant av denne avgjørelsen, og vi opplever at det er enighet om at dette er det eneste riktige slik situasjonen har utviklet seg, sier generalsekretær Ottar Eide.

Først kommende mandag vil forbundsstyret ta stilling til hvordan opp- og nedrykk mellom eliteserien for menn og 1. divisjon skal gjennomføres.

Det har tidligere versert flere datoer og forenklede spillformater for hvordan eliteseriesesongen kunne ha blitt fullført. Forbundsledelsen har samtidig vært tydelig på at sluttspillet må fullføres innen utgangen av april.

VM i ishockey starter 21. mai, og landslagsspillerne må ha en periode med oppkjøring i forkant av det.

Powered by Labrador CMS