DEBATT

— Jeg undres også sterkt på hvor oppfølgingen, kontrollen og hensynet til «folk flest» er fra kommunen sin side i disse prosjektene, sier Espen Tollefsen (til h.) i dette innlegget.

- Et rop om hjelp til byrådet fra oss vanlige folk i Malerhaugveien

— På en strekning på 100 meter er det fire - fem giga byggeprosjekter, som har fått oppstart omtrent samtidig midt inne i et boligområde. Det er ingen tvil om at oslopolitikerne har solgt ut livskvaliteten til alle oss som bor her.

Publisert

Og de gidder ikke å lee på en finger for å følge opp og kontrollere hvordan dette påvirker oss som må bo midt i det.

Jeg er bosatt i Malerhaugveien på Ensjø og trenger innsikt i og forståelse for hva det er kommunen og byrådet har tenkt når de har tildelt bygge og utviklingstillatelser i området.

— Hvor er kontrollen?

På en strekning på 100 meter er det fire - fem giga byggeprosjekter som har fått oppstart omtrent samtidig midt inne i et boligområde. I tillegg er det gitt tillatelse for ytterligere to gigantiske prosjekter samtidig i Gladengveien. Dette er da rett nedenfor dagens bebyggelse i Malerhaugveien 26-34.

Jeg undres også sterkt på hvor oppfølgingen, kontrollen og hensynet til «folk flest» (som vel er slagordet til et av dagens byrådspartier) er fra kommunen sin side i disse prosjektene?

Vi opplever nesten daglig å bli sperret inn av lastebiler som kommer for å losse/laste midt i den perioden hvor vi som bor her reiser til og fra jobb ( fra7:30 til 9 og 16:30 til17:30). Senest i dag ble jeg sperret to ganger i Malerhaugveien, og jeg må finne meg i å stå og vente til de finner det for godt å bli ferdig.

— Tur med hunden er nå risikosport

På luftetur med hunden i dag morges (noe som er en risikosport i seg selv med lastebiler og andre biler i tilknytning til prosjektene overalt), så har man også funnet det for godt å sperre av midlertidig fortau fordi man skal losse. Midlertidig fortau har blitt laget fordi man har gravd opp det originale fortauet. Slik tvinger de oss midt ut i trafikk-kaoset.

Kommunen har også gitt tillatelse til å sperre av gjennomgang i Malerhaugveien ned mot Ensjøveien, som medfører at de tvinger oss alle til å gå igjennom de verste byggeområdene – og sikk-sakk mellom alle lastebiler/varebiler/gravemaskiner og så videre.

De har stengt av gjennomkjøring fra Grenseveien ned til Malerhaugveien (Grønvoll Allé), og omkjøringen ned gjennom Malerhaugveien fra Grenseveien er stadig sperret av lastebiler. Hvordan du skal komme deg frem er med andre ord ren bingo.

— Får ikke sove selv med hørselsvern

Vi opplever også at entreprenørene og lastebiler og gravemaskiner mer eller mindre konsekvent starter opp med støyende arbeid før klokken sju om morgenen. Lastebiler som kommer tidlig gjerne en til en og en halv time før sju og står med full motor i gang rett utenfor det som da er de fleste sine soveromsvinduer.

I tillegg så er jo lastebilene flinke til å tute på hverandre fra klokken sju og utover, med horn som ikke akkurat er lyddempet – bare for å sikre at ikke en gang hørselsvern eller ørepropper skal sikre at du får sove.

Det står kompressor på som driver varmluft inn i byggene på hele døgnet, og de høres særdeles godt for oss som skal forsøke å sove noen meter unna.

— Entrepenørenes kommune?

Kommunen har jo også vært så behjelpelig overfor disse entreprenørene at de har gjort hele Malerhaugveien til parkering forbudssone, som betyr at det er nesten umulig å eie bil i området (hvis du da ikke er så heldig å ha parkering i garasje) – da det er umulig å finne parkering.

Antar dette er gjort fordi entreprenørene har bedt om mere plass for å manøvrere og laste/losse. Men, det som i stedet har skjedd er at alle som jobber på byggeplassene bruker området (vi som bor her er frarøvet til parkering) til å parkere overalt, samt sette containere som hindrer at lastebiler kan kjøre inntil byggene for å laste/losse og i stedet parkerer midt i gata og sperrer denne (og da hindrer de som har parkering i garasjer å komme frem).

Livskvalitet, støy og svevestøv

Jeg har foreløpig ikke nevnt utfordringen ved å bo et sted hvor det på alle fire kanter (Nord-Syd-Øst-Vest) er kontinuerlig støy fra sju om morgenen til åtte om kvelden hver eneste dag (noen timer kortere på lørdag), og hvor du trenger å vaske leiligheten nesten daglig grunnet svevestøv.

Livskvaliteten til alle oss som bor her har, et åpenbart enten grådig eller totalt kompetanseløst, arbeiderparti-ledet byråd solgt til ulike entreprenører for å tjene noen kroner ekstra på å leie ut gateplass. De har gitt totalt gi faen i påvirkningen det å kjøre så mange giga utbyggingsprosjekter på en gang utgjør for alle oss som bor midt oppe i dette.

— Ikke en nær-miljøhovedstad

Det er ingen tvil om at politikerne i Oslo kommune har solgt ut livskvaliteten til alle oss som bor her, og ikke gidder å lee på en finger for å følge opp og kontrollere dette i det hele tatt.

Det hjelper ikke å klappe hverandre på skuldrene i Byrådet og fortelle at Oslo skal bli verdens miljøhovestad, når du samtidig gir så åpenbart faen i innbyggernes miljø når det gjelder både støy, luft og livskvalitet i nærområdet.

Powered by Labrador CMS