Pontus Finstad og Martin Røymark jubler. Lørenskog-spillerne fortviler
Pontus Finstad (t.v.) og kaptein Martin Røymark kan juble for scoring, mens Lørenskog-spillerne fortviler.

Ni av tolv poeng har gitt Vålerenga flyt i hockeyens seriestart: – Deilig med nok en seier

Lørenskog ble det tredje laget som måtte se seg slått av Vålerenga så langt i denne hockeysesongen. – Vi har hatt en veldig god start, sier Vålerenga-back Daniel Bøen Rokseth.

Lørenskog sjokkerte hockey-Norge med seier over Storhamar sist søndag. Men på Jordal tirsdag kveld ble Vålerenga minst ett nummer for store for klubben fra nabokommunen.

Det ga iskrigerne fra østkanten en kjærkommen opptur etter helgas bitre bortetap mot gullrival Stavanger Oilers.

– Dette var en veldig deilig seier. Vi er ikke Barcelona eller Real Marid, så vi kan ikke forvente å utklasse motstanderen i hver eneste match, sier målscorer Jørgen Karterud til VårtOslo.

– Jeg har sjekka inn på kontoret!

For Karterud ble matchen mot Lørenskog en liten opptur fra sesongstarten. Og spesielt deilig for ham var det å åpne målkontoen i kveldens kamp.

– Nå har jeg sjekka skikkelig in på kontoret! Det var deilig å få den scoringa, sier han.

Vålerenga-løperen var også fornøyd med å ta alle tre poengene i en kamp hvor gutta i kongeblått kanskje ikke kom helt op mot sitt beste spillemessig.

– Dette var en veldig viktig seier for oss. Det er godt å ta alle poeng i en kamp, som faktisk kunne vippa begge veier, mener han.

– En god sesongstart

Før han signerte for Vålerenga i sommer hadde Manglerud-gutten Daniel Bøen Rokseth hatt ti gode sesonger i hockeylokmotivet Stavanger Oilers.

Nå er han glad for å være tilbake i hovedstaden og stortrives med sine nye lagkamerater. Og ikke minst med å være tilbake i Oslo by.

– Jeg synes vi har hatt en veldig god sesongstart. Selvfølgelig har vi ting å jobbe med framover, men det er bare  morsomt og utfordrende, mener den rutinerte backen.

Daniel Bøen Rokseth
– Vi hatr fått en god sesongstart, mener Vålerenga-back Daniel Bøen Rokseth.

For den tidligere Stavanger-spilleren var det spesielt surt å tape helgens toppoppgjør, etter at østkantgutta hadde kommet tilbake etter å ha ligget under med 2–1 etter to perioder.

Hovedtrener Fredrik Andersson er også tilfreds med sesongstarten. Selv om han tirsdag kveld ikke var helt fornøyd med deler av seieren mot nyopprykkede Lørenskog.

– I perioder synes jeg vi ikke har nok tempo i spillet vårt. Vi vil gjerne ha raske brudd når motstanderen moster pucken, men i dag gikk det ofte alt for sakte, sier svensken.

Karterud åpnet målkontoen

Etter et rolig første minutt var det synlig at hjemmelaget ville gjøre en skutt på det å starte kampene tregt, og de kongeblå etablerte raskt et trykk mot Anders Haugum i Lørenskog-buret.

Det førte blant annet til et skudd i metallet, men noen tellende scoring ble det ikke ut av det tidlige presset.

Heller ikke da gutta fra Jordal litt senere i perioden fikk spille i overtall i to minutter løsnet det helt foran kassa.

Men så, rett etter at den utviste Lørenskog-spileren er tilbake på isen skal det smelle og Jørgen Karterud kan registrere sitt første mål for sesongen.

Etter en litt treg start i Vålerenga-drakta begynnes svenskeimporten Christopher Bengtsson å vise seg mer og mer fram.

Etter at de nyopprykkede gjestene like etter Vålerenga-scoringen misbrukte en mulighet til å utlikne i overtall, kom de kongeblå sakte men sikkert tilbake i føringen igjen spillemessig.

Det førte etterhvert til at Pontus Finstad, også han med sin første scoring for sesongen, etter snaut 14 minutters spill kunne sende VIF opp i ledelsen igjen.

GJestene hadde lite eller intet å komme med foran VIF-keeper Joona Partanen resten av perioden, og dermed kunne hjemmelaget gå til pause med en veldig fortjent ledelse.

Lørenskog løftet seg

For østkantgutta startet midtperioden med å spille i undertall.

Og da Mattis Olimb etter 47 sekunder pådro seg lagets andre utvisning for perioden, kunne Lørenskog med to mann ekstra på isen redusere hjemmelagets ledelse ved Christian Blomqvist.

Tommi Taimi
Tommi Taimi stod for tirsdagskveldens peneste scoring.

Noen utlikning klarte spillerne fra Romerike derimot ikke å trylle fram, og dermed var det duket for nok et hjemmepress mot Lørenskog-målet.

De nyopprykkede ville også være mer med på notene i den andre perioden, og satte ved et par anledninger Joona Partanen på skikkelige prøver uten at de klarte å få pucken i mål.

Med snaut fem minutter igjen av perioden har de kongeblå fått nok av en relativt jevn periode, og Tommi Taimi smeller inn 3–1-ledelse med et godt gammaldags slagskudd fra blålinja.

Sjansefattig avslutning

Tilbake på isen fra den siste pusten i bakken klarte ikke østkantgutta å utnytte et og et halvt minutt i overtallsspill. Tre skudd ble det mot Løremskog-målet i overtallsspillet, men noen store sjanser ble det ikke ut av disse.

Deretter ble perioden mye som de to første hvor hjemmelaget hadde et spillemessig overtak og et press mot motstandermålet, uten at det ga all verdens av store sjanser for de kongeblå.

Med et og et halvt minutt igjen av kampen tar gjestene ut keeper i jakten på mulig spilleforlengelse. Da ser hjemmelaget sitt snitt til å sette en siste spiker i kista i tomt mål ved Kalle Ekelund.

Kampfakta:

• Vålerenga–Lørenskog 4–1 (2–0,1–1,1–0)
  • Jordal Amfi
  • 2177 tilskuere
  • Hoveddommere: Owe Lüthcke / Espen Olsvik
  • 1. periode: 1–0 (07.33) Jørgen Karterud (Christopher Bengtsson / Stian Solberg) 2–0 (13.53) Pontus Finstad (Karterud / Sebastian Johansen)
  • 2. periode: 2–1 (21.17) Christian Blomqvist (Kristoffer Philqvist / Espen Kleppe Hermanrud) 3–1 (35.15) Tommi Taimi (Mika Partanen / Mathis Olimb)
  • 3. periode: 4–1 (59.56) Kalle EkelundUtvisninger: VIF: 4x2 min. LIK: 5x2 min.
  • Vålerengas beste spiller: Stian Solberg