— Jeg gkeder meg enormt, sier Vålerenga fotballs nye sportsjef Joakim Jönsson.

Joacim Jönsson (47) blir ny sportssjef på Valle. — Den mest spennende jobben i fotball-Norge

Etter dager med spekulasjoner, er det klart at Joakim Jönsson blir ny sportssjef for Vålerenga-fotball. — Jeg gleder meg enormt, sier Jönsson selv.

Publisert

Siden Jørgen Ingebrigtsen tidligere i vinter trakk seg om sportssjef for Vålerengas fotballherrer, har spenningen vært stor knyttet til hvem som ville bli nye sjef for det sportslige på Valle de kommende sesongene.

Etter en del rykter, som har knyttet svenske Joakim Jönsson til stillingen de siste ukene, ble det tirsdag formiddag klart at 47-åringen har sagt ja til å ta fatt på jobben med å få Vålerenga tilbake i toppen av norsk fotball, i tospann med hovedtrener Dag-Eilev Fagermo.

— Mest spennende i fotball-Norge

— Dette er den mest spennende jobben man kan ha i fotball-Norge. Jeg er utrolig stolt og ikke minst takknemlig for den tilliten Vålerenga viser meg. Jeg gleder meg enormt til å komme i gang, sier Jonsson til klubbens hjemmesider.

Den 47-årige svensken, som er født i Sundsvall, har tidligere erfaring både som spiller og sportssjef fra Fredrikstad fotballklubb. I tillegg har han de siste årene vært mye brukt som fotballekspert hos Eurosport.

— Blir viktig

Hovedtrener Fagermo er svært fornøyd med å få med seg Jönsson på laget på Intility.

— Ingen hadde vel trodd det var mulig å få inn en som er større i kjeften enn meg, men gjennom intervjurundene vi har hatt så må jeg si at Joacim har imponert veldig. Spesielt på området knyttet til spillerlogistikk, som er og blir viktig for Vålerenga fremover, sier han.

Powered by Labrador CMS