Mona Løkkeberg, daglig leder ved foreningen Krakabølas venner, ser frem til åpningen av Club Ø kommende lørdag.

Ny kulturklubb åpner i Gamlebyen. – Vi tror på en nabolagsstyrt profil

I lokalet som galleriet Noplace tidligere disponerte i Oslogate 2B, blir det nå en kreativ møteplass for ungdom og kunstnere som tilhører bydelen. – Det er mange kreative sjeler i Gamlebyen og vi ønsker å løfte frem mangfoldet.

Publisert

I over ti år holdt galleriet Noplace til i Oslogate 2B, frem til de stengte i oktober i fjor. Lørdag 30. april åpner Krakabølas venner, som fra før av driver Østkantmarkedet i Gamlebyen, foreningslokalet Club Ø på adressen.

– Vi ønsker å tilrettelegge for at ungdom kan ta initiativ til å starte noe eget med fokus på gjenbruk og miljø. Drømmen er at vi med tiden får et eget vintage- og brukthjørne, drevet av den lokale ungdommen, sier Mona Løkkeberg, daglig leder ved Krakabølas venner.

For lokalmiljøet

Løkkeberg påpeker at siden lokalet de seneste årene har vært tilholdssted for nettopp et galleri, har man et ønske om å fortsette med en arena for visning av lokal kunst.

At både ungdom og kunstnere kan produsere og stille ut kunst på det samme stedet, beskrives av Løkkeberg som en unik mulighet som det er viktig å benytte seg av.

En tidligere workshop i regi av Krakabølas venner.

– Det er mange kreative sjeler i Gamlebyen og vi ønsker å løfte frem mangfoldet. Deler av lokalet settes av til et visningssted for kunst, og vi oppfordrer lokale kunstnere til å ta kontakt med oss. Det vil også arrangeres workshops for barn og ungdom, som i etterkant vil ha muligheten til å vise frem det de har lagd.

– En organisk, fleksibel arena

På selve åpningsdagen, fra klokka 15 til 22, vil besøkende kunne se et utvalg av bilder fra Gamlebyen, tatt av Nina Sandaker over en periode på 25 år. I tillegg blir det salg av foreningens egne t-skjorter, postkort, kassetter og vinylplater, samt gratis servering av popcorn og godteri.

– Vi tror på en nabolagsstyrt profil og som beboere i bydelen tar vi pulsen på behovene. Lokalet vil fungere som en organisk, fleksibel arena som er åpen for endringer, avslutter Løkkeberg.

Powered by Labrador CMS